"Boodschappen van ratingagentschappen zijn blijkbaar niet genoeg. Jammer dat we moeten hopen op een externe schok om onze politici wakker te schudden", zo zegt hij in Z-Talk Goossens.

Geoffrey Jacobs, zoon van de captain of industry Georges Jacobs (UCB), heeft het zandverwerkingsbedrijf Euroquartz nabij Luik. Voor hem is de huidige politieke impasse onaanvaardbaar. "Boodschappen van ratingagentschappen zijn blijkbaar niet genoeg. Jammer dat we moeten hopen op een externe schok om onze politici wakker te schudden. "

Etienne Van de Kerckhove, CEO van het beursgenoteerde IT-bedrijf I.R.I.S.(Louvain-La-Neuve), treedt hem bij. Hij is ervan overtuigd dat we een diepgaande staatshervorming nodig hebben. "Een grotere verantwoordelijkheid in de gewesten is goed. Ik woon in Wallonië en stem dus alleen op Waalse politici, dus hoe kan ik politici tot verantwoording roepen? Door meer aan de gewesten te geven, kan je als politicus niet ontkomen aan die verantwoordelijkheid." Volgens hem heeft niemand nog een visie op het land. Er zijn slechts visies op de gewesten.

Maar beiden zijn er wel van overtuigd dat Wallonië nog een hele tijd de steun van Vlaanderen nodig heeft. Etienne Van de Kerckhove: "De nieuwe opkomende generatie politici vecht voor z'n regio. De voorbije vijf à tien jaar zijn er zeer goede zaken gebeurd. Het Marshall-plan heeft een positief elan gebracht in de regio. Maar je kan niet verlangen dat de situatie in het zuiden van het land op een, twee, drie is opgelost."

En dat we in België allemaal zullen verarmen, staat voor de twee heren als een paal boven water. Van de Kerckhove: "Dat durven politici noch in Vlaanderen, noch in Wallonië te zeggen. Ons niveau van levensstandaard moet naar beneden, dat kàn niet anders. Kijk maar naar wat in buitenland gebeurt. Gelukkig zijn we een exportland, dus we kunnen gelukkig genieten van de groei in het buitenland, want in België zelf is de groei zeer gelimiteerd. Maar hoe lang zal die groei duren? "

Over investeren in Vlaanderen, bestraffing van werklozen, subsidies aan bedrijven en nog veel meer in Z-Talk Goossens, vanaf zaterdagochtend 11 uur in de weekendlus van Kanaal Z.

"Boodschappen van ratingagentschappen zijn blijkbaar niet genoeg. Jammer dat we moeten hopen op een externe schok om onze politici wakker te schudden", zo zegt hij in Z-Talk Goossens. Geoffrey Jacobs, zoon van de captain of industry Georges Jacobs (UCB), heeft het zandverwerkingsbedrijf Euroquartz nabij Luik. Voor hem is de huidige politieke impasse onaanvaardbaar. "Boodschappen van ratingagentschappen zijn blijkbaar niet genoeg. Jammer dat we moeten hopen op een externe schok om onze politici wakker te schudden. " Etienne Van de Kerckhove, CEO van het beursgenoteerde IT-bedrijf I.R.I.S.(Louvain-La-Neuve), treedt hem bij. Hij is ervan overtuigd dat we een diepgaande staatshervorming nodig hebben. "Een grotere verantwoordelijkheid in de gewesten is goed. Ik woon in Wallonië en stem dus alleen op Waalse politici, dus hoe kan ik politici tot verantwoording roepen? Door meer aan de gewesten te geven, kan je als politicus niet ontkomen aan die verantwoordelijkheid." Volgens hem heeft niemand nog een visie op het land. Er zijn slechts visies op de gewesten. Maar beiden zijn er wel van overtuigd dat Wallonië nog een hele tijd de steun van Vlaanderen nodig heeft. Etienne Van de Kerckhove: "De nieuwe opkomende generatie politici vecht voor z'n regio. De voorbije vijf à tien jaar zijn er zeer goede zaken gebeurd. Het Marshall-plan heeft een positief elan gebracht in de regio. Maar je kan niet verlangen dat de situatie in het zuiden van het land op een, twee, drie is opgelost." En dat we in België allemaal zullen verarmen, staat voor de twee heren als een paal boven water. Van de Kerckhove: "Dat durven politici noch in Vlaanderen, noch in Wallonië te zeggen. Ons niveau van levensstandaard moet naar beneden, dat kàn niet anders. Kijk maar naar wat in buitenland gebeurt. Gelukkig zijn we een exportland, dus we kunnen gelukkig genieten van de groei in het buitenland, want in België zelf is de groei zeer gelimiteerd. Maar hoe lang zal die groei duren? " Over investeren in Vlaanderen, bestraffing van werklozen, subsidies aan bedrijven en nog veel meer in Z-Talk Goossens, vanaf zaterdagochtend 11 uur in de weekendlus van Kanaal Z.