Dieven hebben vannacht opnieuw toegeslagen in geldautomaten van Bpost. Het gaat om twee plofkraken in Lummen en Lommel. De dieven gebruiken geen explosieven, maar spuiten gas in de gleuf van de geldautomaat en brengen het toestel tot ontploffing.

Volgens het kabinet-Jambon zijn er vorige week goede afspraken gemaakt tussen de politie, justitie en de bankensector. 'We volgen dit dag na dag op', klinkt het. 'Indien nodig en nuttig vervroegen we de evaluatievergadering die gepland staat op 17 juli.'

De dieven gebruiken geen explosieven, maar spuiten gas in de gleuf van de geldautomaat en brengen het toestel tot ontploffing.

Na een eerdere reeks plofkraken maakten Binnenlandse Zaken, Justitie en de bankensector vorige week al een reeks afspraken. Zo werd onder meer beslist de lokettenzalen van de banken met geldautomaten 's nachts te sluiten.

Een nieuwe evaluatievergadering staat gepland voor 17 juli. 'Maar indien nodig en nuttig kunnen we vroeger opnieuw samen zitten', zegt de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon.

Volgens het kabinet-Jambon zijn vorige week al 'goede afspraken' gemaakt om het fenomeen aan te pakken en is het vooral aan de bankensector om eventuele bijkomende maatregelen te nemen rond de bankautomaten zelf. 'Wij proberen intussen het gerechtelijk onderzoek op volle toeren te laten draaien en zorgen ervoor dat de lokale en federale politiediensten de zaken zo alert mogelijk opvolgen', klinkt het.

Dieven hebben vannacht opnieuw toegeslagen in geldautomaten van Bpost. Het gaat om twee plofkraken in Lummen en Lommel. De dieven gebruiken geen explosieven, maar spuiten gas in de gleuf van de geldautomaat en brengen het toestel tot ontploffing.Volgens het kabinet-Jambon zijn er vorige week goede afspraken gemaakt tussen de politie, justitie en de bankensector. 'We volgen dit dag na dag op', klinkt het. 'Indien nodig en nuttig vervroegen we de evaluatievergadering die gepland staat op 17 juli.'Na een eerdere reeks plofkraken maakten Binnenlandse Zaken, Justitie en de bankensector vorige week al een reeks afspraken. Zo werd onder meer beslist de lokettenzalen van de banken met geldautomaten 's nachts te sluiten. Een nieuwe evaluatievergadering staat gepland voor 17 juli. 'Maar indien nodig en nuttig kunnen we vroeger opnieuw samen zitten', zegt de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon.Volgens het kabinet-Jambon zijn vorige week al 'goede afspraken' gemaakt om het fenomeen aan te pakken en is het vooral aan de bankensector om eventuele bijkomende maatregelen te nemen rond de bankautomaten zelf. 'Wij proberen intussen het gerechtelijk onderzoek op volle toeren te laten draaien en zorgen ervoor dat de lokale en federale politiediensten de zaken zo alert mogelijk opvolgen', klinkt het.