Jambon ontkent streefcijfers voor arrestaties in Maximiliaanpark, PS wil spoedzitting

Maximiliaanpark © Belga Image

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon ontkent dat er streefcijfers waren voor de arrestaties van migranten in het Maximiliaanpark. De PS lijkt dat echter niet te geloven en vraagt een spoedzitting.

‘Er waren helemaal geen minimumstreefcijfers voor arrestaties van migranten in het Maximiliaanpark afgelopen maand. Het was net het omgekeerde: er zijn maximumcapaciteiten die je aankan met een bepaalde actie en waarmee rekening moet houden bij de operaties.’

Dat zegt Olivier Van Raemdonck, de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon, in een reactie op berichten vrijdagavond dat de politiediensten, de overheidsdiensten van Binnenlandse Zaken en Justitie en de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) streefcijfers hadden voor de arrestaties van migranten.

‘Het heeft geen zin om meer mensen op te pakken dan de capaciteit die je op dat moment voorradig hebt in de gesloten centra’, zo klinkt het. ‘De capaciteit van de gesloten centra wordt stelselmatig onder deze regering uitgebreid maar op een specifiek moment zijn er uiteraard maar een bepaald aantal cellen vrij. Dat zijn geen quota.’ ‘Ook onder de vorige regeringen is er altijd op die manier gewerkt’, aldus nog Van Raemdonck.

De PS-fractie in de Kamer vraagt een spoedzitting van de commissies Justitie en Binnenlandse Zaken.

Partner Content