Dat meldt De Standaard.

Jambon bereidt een hervorming van het veiligheidsbeleid voor.

Niet alleen het kerntakendebat bij de politie moet efficiëntiewinsten opleveren, zo stelt hij: "We moeten nagaan waar er nog meer synergieën gevonden kunnen worden".

Waarom geen geïntegreerde inlichtingendienst bijvoorbeeld? "Het idee is een grondig onderzoek waard", meent Jambon.

Vandaag zijn er verschillende diensten die zich met inlichtingen en onderzoek naar bedreigingen bezighouden, met name de (burgerlijke) Staatsveiligheid, de militaire inlichtingendienst Adiv en deels ook het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (Ocad). Jambon benadrukt dat het hem niet om een zuiver budgettaire oefening te doen is. "Maar een fikse besparing kan en mag natuurlijk het gevolg zijn."

(Belga/RR)

Dat meldt De Standaard. Jambon bereidt een hervorming van het veiligheidsbeleid voor. Niet alleen het kerntakendebat bij de politie moet efficiëntiewinsten opleveren, zo stelt hij: "We moeten nagaan waar er nog meer synergieën gevonden kunnen worden". Waarom geen geïntegreerde inlichtingendienst bijvoorbeeld? "Het idee is een grondig onderzoek waard", meent Jambon. Vandaag zijn er verschillende diensten die zich met inlichtingen en onderzoek naar bedreigingen bezighouden, met name de (burgerlijke) Staatsveiligheid, de militaire inlichtingendienst Adiv en deels ook het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (Ocad). Jambon benadrukt dat het hem niet om een zuiver budgettaire oefening te doen is. "Maar een fikse besparing kan en mag natuurlijk het gevolg zijn."(Belga/RR)