Vicepremier en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zegt dat alle diensten die zich bezighouden met de aanpak van radicalisme 'alle middelen zullen krijgen om radicalisme adequaat te bestrijden'. Voor de concrete budgettaire beslissingen verwijst hij naar de begrotingscontrole die eind februari, begin maart van start gaat.

Jambon was te gast in De Ochtend op Radio 1. Dat donderdagavond, enkele uren na de politieoperaties in Verviers en een tiental andere plekken in het land, het dreigingsniveau voor het hele land van 2 naar 3 werd gebracht, is niet omdat er concrete aanwijzingen zijn voor een aanval.

Kwestie van voorzichtigheid

'Het is een kwestie van voorzichtigheid. De operatie van gisteren zou wel eens andere cellen kunnen activeren. Daarom lijkt het ons raadzaam om het dreigingsniveau op te trekken.' De minister prees de goede samenwerking tussen de verschillende diensten bij de operatie. De uitspraken van de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (SP.A) dat de veiligheidsdiensten meer middelen zouden moeten krijgen, kunnen bij Jambon op weinig begrip rekenen. 'Ik kan alleen maar vaststellen dat er prima werk is geleverd. Ik hoop dat mijnheer Bonte vanuit de oppositie de federale regering steunt.'

Geen details

Volgens Jambon is het de vaste wil van de regering om het radicalisme en de dreiging die ervan uitgaat krachtdadig aan te pakken. 'We zullen kijken welke budgetten nodig zijn om dit gevaar in te dijken.' De diensten die radicalisme bestrijden, zullen de middelen krijgen om dat 'adequaat' te doen, betoogt Jambon, maar voor concrete beslissingen verwijst hij naar de begrotingscontrole.

Details over de politieoperatie van donderdag kon hij niet kwijt. Jambon kon enkel bevestigen dat er teruggekeerde Syriëstrijders bij betrokken zijn. (Belga/AVE)

Vicepremier en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zegt dat alle diensten die zich bezighouden met de aanpak van radicalisme 'alle middelen zullen krijgen om radicalisme adequaat te bestrijden'. Voor de concrete budgettaire beslissingen verwijst hij naar de begrotingscontrole die eind februari, begin maart van start gaat.Jambon was te gast in De Ochtend op Radio 1. Dat donderdagavond, enkele uren na de politieoperaties in Verviers en een tiental andere plekken in het land, het dreigingsniveau voor het hele land van 2 naar 3 werd gebracht, is niet omdat er concrete aanwijzingen zijn voor een aanval. 'Het is een kwestie van voorzichtigheid. De operatie van gisteren zou wel eens andere cellen kunnen activeren. Daarom lijkt het ons raadzaam om het dreigingsniveau op te trekken.' De minister prees de goede samenwerking tussen de verschillende diensten bij de operatie. De uitspraken van de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (SP.A) dat de veiligheidsdiensten meer middelen zouden moeten krijgen, kunnen bij Jambon op weinig begrip rekenen. 'Ik kan alleen maar vaststellen dat er prima werk is geleverd. Ik hoop dat mijnheer Bonte vanuit de oppositie de federale regering steunt.'Volgens Jambon is het de vaste wil van de regering om het radicalisme en de dreiging die ervan uitgaat krachtdadig aan te pakken. 'We zullen kijken welke budgetten nodig zijn om dit gevaar in te dijken.' De diensten die radicalisme bestrijden, zullen de middelen krijgen om dat 'adequaat' te doen, betoogt Jambon, maar voor concrete beslissingen verwijst hij naar de begrotingscontrole. Details over de politieoperatie van donderdag kon hij niet kwijt. Jambon kon enkel bevestigen dat er teruggekeerde Syriëstrijders bij betrokken zijn. (Belga/AVE)