Dat melden Het Laatste Nieuws en De Morgen.

De politie voert niet alleen controles uit in de grensstreek, maar ook op bekende smokkelroutes, in de Thalys-stations en op de luchthavens. De voorbije weken werden daarbij 352 mensen zonder papieren onderschept, net als twee smokkelaars.

Van alle illegalen worden de vingerafdrukken genomen, die vervolgens door de politiedatabank worden gehaald. Afhankelijk van het resultaat worden de migranten overgeleverd aan de Dienst Vreemdelingenzaken of naar een gesloten asielcentrum gebracht, in afwachting van hun repatriëring. Gezien het succes, zegt minister Jambon in de kranten, worden de acties nog opgevoerd.

Vijf dagen per week -niet per se van maandag tot en met vrijdag- zullen telkens 60 tot 100 agenten worden ingezet voor de controles.

"Dit is zeker geen heksenjacht. Alleen willen we dat iedereen die zich op ons grondgebied bevindt, bekend is bij de overheid", aldus Jambon.

(Belga/RR)

Dat melden Het Laatste Nieuws en De Morgen.De politie voert niet alleen controles uit in de grensstreek, maar ook op bekende smokkelroutes, in de Thalys-stations en op de luchthavens. De voorbije weken werden daarbij 352 mensen zonder papieren onderschept, net als twee smokkelaars. Van alle illegalen worden de vingerafdrukken genomen, die vervolgens door de politiedatabank worden gehaald. Afhankelijk van het resultaat worden de migranten overgeleverd aan de Dienst Vreemdelingenzaken of naar een gesloten asielcentrum gebracht, in afwachting van hun repatriëring. Gezien het succes, zegt minister Jambon in de kranten, worden de acties nog opgevoerd.Vijf dagen per week -niet per se van maandag tot en met vrijdag- zullen telkens 60 tot 100 agenten worden ingezet voor de controles. "Dit is zeker geen heksenjacht. Alleen willen we dat iedereen die zich op ons grondgebied bevindt, bekend is bij de overheid", aldus Jambon. (Belga/RR)