Een Italiaan eet jaarlijks gemiddeld ruim 23 kilogram pasta, zegt de sectorfederatie Unione Italiana Food, organisator van de jaarlijkse "World Pasta Day". Dat is een stuk meer dan andere Europeanen. Wereldwijd werd volgens de sectororganisatie vorig jaar circa 17 miljoen ton pasta geconsumeerd, een miljoen ton meer dan in 2019 en een verdubbeling tegenover 10 jaar geleden. Vorig jaar zijn Italianen tijdens de pandemie volgens onderzoek van landbouwvereniging Coldiretti weer vaker eigen pasta beginnen te maken. Vier op de tien gezinnen zouden dat gedaan hebben tijdens de lockdown. (Belga)

Een Italiaan eet jaarlijks gemiddeld ruim 23 kilogram pasta, zegt de sectorfederatie Unione Italiana Food, organisator van de jaarlijkse "World Pasta Day". Dat is een stuk meer dan andere Europeanen. Wereldwijd werd volgens de sectororganisatie vorig jaar circa 17 miljoen ton pasta geconsumeerd, een miljoen ton meer dan in 2019 en een verdubbeling tegenover 10 jaar geleden. Vorig jaar zijn Italianen tijdens de pandemie volgens onderzoek van landbouwvereniging Coldiretti weer vaker eigen pasta beginnen te maken. Vier op de tien gezinnen zouden dat gedaan hebben tijdens de lockdown. (Belga)