Er circuleren onder meer fotomontage's van Silvio Berlusconi met een blonde pruik in Trump-stijl. De Italiaanse Twitteraars vragen zich niet zonder zorgen af of het Witte Huis nu de nieuwe Villa Arcore wordt, de plaats waar Berlusconi ooit zijn beruchte bunga-bunga seksfeestjes hield. Want ook Trump heeft een voorliefde voor jonge vrouwelijk schoon. 'Het is de eerste keer dat we ruim 22 jaar voorsprong hebben op de Amerikanen', schrijft iemand met verwijzing naar 1994, het jaar dat de Milanese mediamagnaat voor het eerst premier in Italië werd.

Ook de Italiaanse kranten staan vol met vergelijkingen tussen beide staatshoofden. 'Wat Trump als president ook zal doen, in Amerika is het 'Berlusconi-tijdperk' aangebroken. Een periode van bijzonder laag niveau en met talloze gebroken beloften', zo schrijft La Republica.

(Belga/SK)

Er circuleren onder meer fotomontage's van Silvio Berlusconi met een blonde pruik in Trump-stijl. De Italiaanse Twitteraars vragen zich niet zonder zorgen af of het Witte Huis nu de nieuwe Villa Arcore wordt, de plaats waar Berlusconi ooit zijn beruchte bunga-bunga seksfeestjes hield. Want ook Trump heeft een voorliefde voor jonge vrouwelijk schoon. 'Het is de eerste keer dat we ruim 22 jaar voorsprong hebben op de Amerikanen', schrijft iemand met verwijzing naar 1994, het jaar dat de Milanese mediamagnaat voor het eerst premier in Italië werd. Ook de Italiaanse kranten staan vol met vergelijkingen tussen beide staatshoofden. 'Wat Trump als president ook zal doen, in Amerika is het 'Berlusconi-tijdperk' aangebroken. Een periode van bijzonder laag niveau en met talloze gebroken beloften', zo schrijft La Republica.(Belga/SK)