De autoriteiten sloten de metropool met 11 miljoen inwoners in januari af van de buitenwereld om verspreiding van het virus tegen te gaan. Het verlaten van de stad is nog steeds niet toegestaan, maar mensen mogen er wel weer naartoe reizen. Op een treinstation in de stad liepen zaterdag weer passagiers met rolkoffers.

Veel mensen zijn opgelucht dat ze kunnen terugkeren. Een 36-jarige vrouw vertelde dat zij en haar dochter noodgedwongen bijna tien weken gescheiden hebben geleefd van haar man. "Toen de trein Wuhan naderde, waren mijn kind en ik erg opgewonden", zei de vrouw. "Het voelde alsof de trein sneller reed dan normaal. En mijn dochter zei dat de machinist vast besefte dat we echt naar huis wilden."

Op andere plekken in China stonden op stations lange rijen met mensen die op treinen naar Wuhan wilden stappen. In Shanghai controleerden medewerkers met mondmaskers de temperatuur van passagiers.

Wuhan is in China de stad die het zwaarst is getroffen door het nieuwe coronavirus. Er raakten tienduizenden mensen besmet. De stad is nog niet helemaal virusvrij. Er liggen nog steeds ruim 2.500 mensen in ziekenhuizen.

Eerste goederentrein op weg van Wuhan richting Europa

Het treinverkeer tussen de Chinese provincie Hubei en Europa is hervat. De eerste goederentrein vertrok zaterdagochtend vanuit Wuhan. Het is de eerste sinds de uitbraak van het coronavirus in de Chinese miljoenstad. Wuhan gold voorheen als epicentrum van de uitbraak van het dodelijke longvirus, nu is het zwaartepunt van de epidemie verschoven naar Europa en de Verenigde Staten.

Aan boord van de trein met bestemming het Duitse Duisburg zijn onder meer medische spullen, auto-onderdelen, elektronica en glasvezelkabels. Het transport komt naar verwachting over een dag of vijftien aan. De spullen worden daarna doorgezonden naar diverse Duitse steden, Frankrijk, Hongarije, Tsjechië en Polen. Afgelopen jaar reden er 408 goederentreinen tussen Wuhan en Europa, 195 vertrokken uit de Chinese miljoenenstad, 213 keer kwam de trein uit Europa.

De autoriteiten sloten de metropool met 11 miljoen inwoners in januari af van de buitenwereld om verspreiding van het virus tegen te gaan. Het verlaten van de stad is nog steeds niet toegestaan, maar mensen mogen er wel weer naartoe reizen. Op een treinstation in de stad liepen zaterdag weer passagiers met rolkoffers. Veel mensen zijn opgelucht dat ze kunnen terugkeren. Een 36-jarige vrouw vertelde dat zij en haar dochter noodgedwongen bijna tien weken gescheiden hebben geleefd van haar man. "Toen de trein Wuhan naderde, waren mijn kind en ik erg opgewonden", zei de vrouw. "Het voelde alsof de trein sneller reed dan normaal. En mijn dochter zei dat de machinist vast besefte dat we echt naar huis wilden." Op andere plekken in China stonden op stations lange rijen met mensen die op treinen naar Wuhan wilden stappen. In Shanghai controleerden medewerkers met mondmaskers de temperatuur van passagiers. Wuhan is in China de stad die het zwaarst is getroffen door het nieuwe coronavirus. Er raakten tienduizenden mensen besmet. De stad is nog niet helemaal virusvrij. Er liggen nog steeds ruim 2.500 mensen in ziekenhuizen. Het treinverkeer tussen de Chinese provincie Hubei en Europa is hervat. De eerste goederentrein vertrok zaterdagochtend vanuit Wuhan. Het is de eerste sinds de uitbraak van het coronavirus in de Chinese miljoenstad. Wuhan gold voorheen als epicentrum van de uitbraak van het dodelijke longvirus, nu is het zwaartepunt van de epidemie verschoven naar Europa en de Verenigde Staten.Aan boord van de trein met bestemming het Duitse Duisburg zijn onder meer medische spullen, auto-onderdelen, elektronica en glasvezelkabels. Het transport komt naar verwachting over een dag of vijftien aan. De spullen worden daarna doorgezonden naar diverse Duitse steden, Frankrijk, Hongarije, Tsjechië en Polen. Afgelopen jaar reden er 408 goederentreinen tussen Wuhan en Europa, 195 vertrokken uit de Chinese miljoenenstad, 213 keer kwam de trein uit Europa.