De zes zijn jury schuldig aan het toebrengen van folteringen aan Latifa Hachmi (23), die op 5 augustus 2004 overleed na meer dan een maand van gewelddadige islamitische uitdrijvingssessies.

Vier van hen zijn door de jury ook schuldig bevonden aan de verzwarende omstandigheid dat ze de dood van het slachtoffer veroorzaakt hebben. Het gaat om Xavier Meert, de echtgenoot van het slachtoffer Mourad Mazouj, Jamila Zian en Fatima Zekhnini.

Latifa Hachmi volgde van eind juni tot begin augustus 2004, hoofdzakelijk bij haar thuis in Schaarbeek, rituele Roqya-sessies. Naast de exorcisten Abdelkrim Aznagui (60) en Meert (34) namen ook Mazouj (34) en de 'genezeressen' Zian (44), Zekhnini (41) en Hayate Saif Nasr (30) hieraan deel.

Uitgehongerd

Alle zes moesten ze terechtstaan voor het toebrengen van folteringen die Hachmi's dood veroorzaakten, maar zonder de intentie om te doden. Het slachtoffer bezweek nadat ze haast twee maanden onder meer nauwelijks te eten kreeg, gedwongen werd om hete baden te nemen en tal van slagen met een staf incasseerde.

De debatten over de strafmaat beginnen maandag om 09.00 uur. (Belga/TV)

De zes zijn jury schuldig aan het toebrengen van folteringen aan Latifa Hachmi (23), die op 5 augustus 2004 overleed na meer dan een maand van gewelddadige islamitische uitdrijvingssessies. Vier van hen zijn door de jury ook schuldig bevonden aan de verzwarende omstandigheid dat ze de dood van het slachtoffer veroorzaakt hebben. Het gaat om Xavier Meert, de echtgenoot van het slachtoffer Mourad Mazouj, Jamila Zian en Fatima Zekhnini. Latifa Hachmi volgde van eind juni tot begin augustus 2004, hoofdzakelijk bij haar thuis in Schaarbeek, rituele Roqya-sessies. Naast de exorcisten Abdelkrim Aznagui (60) en Meert (34) namen ook Mazouj (34) en de 'genezeressen' Zian (44), Zekhnini (41) en Hayate Saif Nasr (30) hieraan deel.Uitgehongerd Alle zes moesten ze terechtstaan voor het toebrengen van folteringen die Hachmi's dood veroorzaakten, maar zonder de intentie om te doden. Het slachtoffer bezweek nadat ze haast twee maanden onder meer nauwelijks te eten kreeg, gedwongen werd om hete baden te nemen en tal van slagen met een staf incasseerde. De debatten over de strafmaat beginnen maandag om 09.00 uur. (Belga/TV)