Interne opstand binnen PS? Tientallen mandatarissen groeperen zich

Gregor Chapelle © Belga

Enkele tientallen PS’ers willen met de properehandenbeweging #Grouponsnousetdemain! hun partij redden. Ze jagen de PS-top verder op om kordaat op te treden tegen de scandalitis, schrijven De Tijd en L’Echo donderdag.

Volgens De Tijd gaat het om een veertigtal PS’ers, voornamelijk uit Brussel, terwijl L’Echo spreekt van meer dan 80 mandatarissen en verkozenen uit Brussel en Wallonië.

De bekendste figuren zijn Actiris-topman Grégor Chapelle, Waals Parlementslid Patrick Prévot, Brussels Parlementslid Julien Uyttendaele, ABVV’er Stéphane Laloux en Baptiste Delhauteur, een medewerker van de Brusselse minister-president Rudi Vervoort.

De beweging wil ‘de colère’ bij de PS-militanten, om de verrijking van ex-burgemeester van Brussel Yvan Mayeur en ex-OCMW-voorzitster Pascale Peraïta bij Samusocial aanwenden. Ze stelt dat ze geen putch wil plegen tegen de PS-top, al is het duidelijk dat ze voorzitter Elio Di Rupo en nummer twee Paul Magnette verder zal opjagen om paal en perk te stellen aan de schandalen in de partij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content