Dat bleek tijdens een evenement van Ringland zelf, in de Antwerpse Roma.

Ringland lanceerde eerder op de dag kritiek op de huidige Oosterweelplannen. De burgerbeweging vraagt zich af of het project echt wel overkapbaar is en schoof zelf een noordelijker alternatief naar voor. Dat voorstel zou een miljard euro minder kosten en volgens de groep vele voordelen hebben. Ze kregen maandagavond de steun van verschillende wetenschappers, die de afgelopen maanden het project mee hebben bestudeerd.

Alexander D'Hooghe, die de leefbaarheid van het Oosterweeltracé moet onderzoeken, klonk alvast zekerder: "Mijn indruk is dat Oosterweel overkapbaar is. De overkapping wordt klaargezet, maar er is geen budget voor vrijgemaakt, al kan het perfect", zei hij, wijzend op de grote investeringskost en waar de prioriteiten zouden moeten liggen. "Wat mij betreft, kan het zo snel mogelijk zo veel mogelijk."

Mobiliteit?

Gevraagd naar Ringland klonk hij minder zeker. Hij stelde zich vragen over de mobiliteit, alsook over de terugverdieneffecten.

"Er begint een breed draagvlak te ontstaan. Wat mij betreft gaan we daarmee vooruit. Het probleem is urgent. Bekijk je het mobiliteitsconcept, dan zijn er experts, en die menen het echt niet kwaad, die wel legitieme vragen hebben", vervolgde hij. "Het Ringlandconcept leeft en is geëvolueerd de voorbije paar jaren, en het moet blijven evolueren, vooral op het mobiliteitsaspect, zodat het kan landen."

Hij stelde zich ook vragen over de terugverdieneffecten die Ringland vooropstelt. Ringland kondigde maandag ook aan dat er op 25 juni een derde festival komt, opnieuw op het dak van de Craeybeckxtunnel. De beweging zoekt wel nog naar nieuwe financiering voor het project. De aanwezigen konden zich opgeven voor een maandelijkse opdracht.

(Belga/RR)

Dat bleek tijdens een evenement van Ringland zelf, in de Antwerpse Roma.Ringland lanceerde eerder op de dag kritiek op de huidige Oosterweelplannen. De burgerbeweging vraagt zich af of het project echt wel overkapbaar is en schoof zelf een noordelijker alternatief naar voor. Dat voorstel zou een miljard euro minder kosten en volgens de groep vele voordelen hebben. Ze kregen maandagavond de steun van verschillende wetenschappers, die de afgelopen maanden het project mee hebben bestudeerd. Alexander D'Hooghe, die de leefbaarheid van het Oosterweeltracé moet onderzoeken, klonk alvast zekerder: "Mijn indruk is dat Oosterweel overkapbaar is. De overkapping wordt klaargezet, maar er is geen budget voor vrijgemaakt, al kan het perfect", zei hij, wijzend op de grote investeringskost en waar de prioriteiten zouden moeten liggen. "Wat mij betreft, kan het zo snel mogelijk zo veel mogelijk." Gevraagd naar Ringland klonk hij minder zeker. Hij stelde zich vragen over de mobiliteit, alsook over de terugverdieneffecten. "Er begint een breed draagvlak te ontstaan. Wat mij betreft gaan we daarmee vooruit. Het probleem is urgent. Bekijk je het mobiliteitsconcept, dan zijn er experts, en die menen het echt niet kwaad, die wel legitieme vragen hebben", vervolgde hij. "Het Ringlandconcept leeft en is geëvolueerd de voorbije paar jaren, en het moet blijven evolueren, vooral op het mobiliteitsaspect, zodat het kan landen." Hij stelde zich ook vragen over de terugverdieneffecten die Ringland vooropstelt. Ringland kondigde maandag ook aan dat er op 25 juni een derde festival komt, opnieuw op het dak van de Craeybeckxtunnel. De beweging zoekt wel nog naar nieuwe financiering voor het project. De aanwezigen konden zich opgeven voor een maandelijkse opdracht.(Belga/RR)