Informateurs Coens en Bouchez zijn sinds vorige week op zoek naar andere oplossingen dan de paars-gele of paars-groene pistes. Daarbij consulteren ze ook opnieuw het middenveld, met het oog op een technische nota.

Ook voorgangers Johan Vande Lanotte en Didier Reynders hielden afgelopen zomer al een brede consultatieronde.

Gisteren/donderdag waren een aantal economische spelers aan de beurt. Het ging onder meer om het Monitoringcomité, de Nationale Arbeidsraad en het Planbureau.

Vrijdag/vandaag concentreerden Coens en Bouchez zich op justitie, klimaat en lokale besturen. Klimatoloog Jean-Pascal Van Ypersele, de voormalige vicevoorzitter van het VN-panel van klimaatexperts IPCC, kwam langs, net als vertegenwoordigers van de Hoge Raad voor Justitie en de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten VVSG (en de Brusselse en Waalse tegenhangers Brulocalis en UVCW).

De consultatie gaat ook volgende week nog verder. De informateurs brengen op 13 januari verslag uit op het paleis.

Informateurs Coens en Bouchez zijn sinds vorige week op zoek naar andere oplossingen dan de paars-gele of paars-groene pistes. Daarbij consulteren ze ook opnieuw het middenveld, met het oog op een technische nota. Ook voorgangers Johan Vande Lanotte en Didier Reynders hielden afgelopen zomer al een brede consultatieronde. Gisteren/donderdag waren een aantal economische spelers aan de beurt. Het ging onder meer om het Monitoringcomité, de Nationale Arbeidsraad en het Planbureau. Vrijdag/vandaag concentreerden Coens en Bouchez zich op justitie, klimaat en lokale besturen. Klimatoloog Jean-Pascal Van Ypersele, de voormalige vicevoorzitter van het VN-panel van klimaatexperts IPCC, kwam langs, net als vertegenwoordigers van de Hoge Raad voor Justitie en de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten VVSG (en de Brusselse en Waalse tegenhangers Brulocalis en UVCW). De consultatie gaat ook volgende week nog verder. De informateurs brengen op 13 januari verslag uit op het paleis.