Informateurs roepen partijvoorzitters opnieuw samen

Informateurs Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR)

Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders hebben woensdagavond een nieuw overleg gepland met de verschillende partijvoorzitters. Dat meldt de RTBF dinsdag. Exact een maand geleden vond al zo’n rondetafel plaats.

Over de werkzaamheden van het informateursduo sijpelt weinig informatie naar buiten. Op 9 september worden Vande Lanotte en Reynders opnieuw op het Paleis verwacht om er verslag uit te brengen van hun opdracht. Ter herinnering: de opdracht waarmee de koning hen belastte, dateert al van 30 mei, al werd ze intussen wel wat bijgeschaafd.

De Franstalige openbare omroep meldt dinsdagavond dat de informateurs woensdagavond een nieuwe vergadering met de partijvoorzitters hebben gepland. De plaats van het overleg is niet bekend. Een maand geleden vond ook al zo’n gesprek plaats. Toen namen langs Vlaamse kant N-VA, CD&V, Open VLD, SP.A en Groen deel. Aan Franstalige kant waren dat MR en PS. Ecolo stuurde zijn kat, omdat de visie van de partij te ver van die van N-VA ligt.

Hier en daar valt te horen dat er woensdag ‘een overleg’ geprogrammeerd staat. Maar over wie er allemaal aan tafel zal zitten of andere details houdt men op de partijhoofdkwartieren de lippen stijf op mekaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content