Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Uit een rondvraag van de kranten blijkt dat niemand binnen de regering zegt dat die indexering er ook effectief zal komen.

Niemand binnen de regering wil zeggen dat het geld voor de indexering wel gezocht zal worden. Officieel klinkt het dat de Vlaamse regering daarover "op het gepaste moment" zal overleggen. "Daarvoor hebben we begrotingscontroles", zegt een regeringsbron.

28 euro per kind

Een automatische indexering is dus geen zekerheid. Nochtans was de niet-indexering van de kinderbijslag het voorbije jaar door de Vlaamse regering aangekondigd als een eenmalige maatregel. Die aangevochten indexsprong betekende toen een verlies van gemiddeld 28 euro per kind.

De regering beloofde het uitgespaarde geld (63 miljoen euro) in te zetten voor het vernieuwd stelsel van de kinderbijslag.

Ook nu zegt het kabinet van de bevoegde minister Jo Vandeurzen (CD&V) volgens de kranten dat de overschrijding van de spilindex en de impact ervan op de kinderbijslag "moeten gezien worden in de opbouw van een eigen Vlaamse kinderbijslag".

(Belga/RR)

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Uit een rondvraag van de kranten blijkt dat niemand binnen de regering zegt dat die indexering er ook effectief zal komen.Niemand binnen de regering wil zeggen dat het geld voor de indexering wel gezocht zal worden. Officieel klinkt het dat de Vlaamse regering daarover "op het gepaste moment" zal overleggen. "Daarvoor hebben we begrotingscontroles", zegt een regeringsbron. Een automatische indexering is dus geen zekerheid. Nochtans was de niet-indexering van de kinderbijslag het voorbije jaar door de Vlaamse regering aangekondigd als een eenmalige maatregel. Die aangevochten indexsprong betekende toen een verlies van gemiddeld 28 euro per kind. De regering beloofde het uitgespaarde geld (63 miljoen euro) in te zetten voor het vernieuwd stelsel van de kinderbijslag.Ook nu zegt het kabinet van de bevoegde minister Jo Vandeurzen (CD&V) volgens de kranten dat de overschrijding van de spilindex en de impact ervan op de kinderbijslag "moeten gezien worden in de opbouw van een eigen Vlaamse kinderbijslag".(Belga/RR)