Het Executief van de Moslims van België (EMB) "veroordeelt met klem en zonder voorbehoud de aanslagen van 22 maart" in het centrum van Brussel en op de luchthaven van Zaventem. De organisatie spreekt in een mededeling over daden van een extreme wreedheid tegen onschuldige burgers en betuigt haar deelneming aan de nabestaanden van de slachtoffers en aan de gewonden.

"Deze dramatische gebeurtenissen, in het hart van Europa, bemoeilijken de inspanningen van de maatschappij, van het EMB en van de ganse moslimgemeenschap van België in het kader van het harmonieuze samenleven", hekelt de Moslimexecutieve.

Het EMB roept, in naam van alle moslimburgers, op tot eenheid en tot eensgezindheid om een front te vormen tegen geweld en terrorisme, en het herbevestigt "zijn verbondenheid met de democratische waarden".

Eerder al maakten Belgische politici van Twitter gebruik om boodschappen te versturen: van afschuw voor de barbaarse daden tot moed inspreken voor de hulpdiensten.

En niet alleen in België wordt vol afschuw gereageerd, vanuit de hele wereld weerklinken reacties van onbegrip en ongeloof op de aanslagen in Brussel. Een overzicht.

Federica Mogherini, de Europese vertegenwoordiger van Buitenlandse Zaken, onderbrak een conferentie in Jordanië om haar medeleven te betuigen. Erg emotioneel sprak ze: 'Vandaag is een ontzettend moeilijke dag voor Europa. Een aanval op onze democratie.'

De woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse zaken zegt dat de 'dubbele standaarden van het Westen geleid hebben tot deze terreurdaad.' Het Kremlin was iets diplomatischer en toonde zijn medeleven met België en in het bijzonder de slachtoffers en hun familie.

Britse premier David Cameron

Minister-president van India Narendra Modi

'Deze aanslagen hebben weer eens het globale gezicht van terrorisme getoond', aldus de Turkse premier Ahmet Davutoglu.

Afghaanse president

Ook de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft gereageerd op de aanslagen in Brussel. "Herinneren jullie je nog hoe mooi en veilig Brussel was? Niet meer, het is van een andere wereld! ", schreef de Republikein op Twitter. "De VS moeten waakzaam en slim zijn."

Secretaris-generaal Jens Stoltenberg

Angela Merkel

Woordvoerder Steffan Seibert van de Duise bondskanselier Angela Merkel tweette dat de "afschuwelijke aanslagen in Brussel ons allen samen moeten brengen". "Solidariteit met de slachtoffers, vastberadenheid tegenover de terroristen", aldus nog Seibert. Duits Justitieminister Heiko Maas had het over een "zwarte dag voor Europa". Stafchef Peter Altmaier van Merkel maakte zich sterk dat "de terroristen nooit zullen winnen".

(AVE)

Het Executief van de Moslims van België (EMB) "veroordeelt met klem en zonder voorbehoud de aanslagen van 22 maart" in het centrum van Brussel en op de luchthaven van Zaventem. De organisatie spreekt in een mededeling over daden van een extreme wreedheid tegen onschuldige burgers en betuigt haar deelneming aan de nabestaanden van de slachtoffers en aan de gewonden."Deze dramatische gebeurtenissen, in het hart van Europa, bemoeilijken de inspanningen van de maatschappij, van het EMB en van de ganse moslimgemeenschap van België in het kader van het harmonieuze samenleven", hekelt de Moslimexecutieve. Het EMB roept, in naam van alle moslimburgers, op tot eenheid en tot eensgezindheid om een front te vormen tegen geweld en terrorisme, en het herbevestigt "zijn verbondenheid met de democratische waarden".Eerder al maakten Belgische politici van Twitter gebruik om boodschappen te versturen: van afschuw voor de barbaarse daden tot moed inspreken voor de hulpdiensten.En niet alleen in België wordt vol afschuw gereageerd, vanuit de hele wereld weerklinken reacties van onbegrip en ongeloof op de aanslagen in Brussel. Een overzicht. Federica Mogherini, de Europese vertegenwoordiger van Buitenlandse Zaken, onderbrak een conferentie in Jordanië om haar medeleven te betuigen. Erg emotioneel sprak ze: 'Vandaag is een ontzettend moeilijke dag voor Europa. Een aanval op onze democratie.'De woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse zaken zegt dat de 'dubbele standaarden van het Westen geleid hebben tot deze terreurdaad.' Het Kremlin was iets diplomatischer en toonde zijn medeleven met België en in het bijzonder de slachtoffers en hun familie. Britse premier David CameronMinister-president van India Narendra Modi'Deze aanslagen hebben weer eens het globale gezicht van terrorisme getoond', aldus de Turkse premier Ahmet Davutoglu. Afghaanse presidentOok de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft gereageerd op de aanslagen in Brussel. "Herinneren jullie je nog hoe mooi en veilig Brussel was? Niet meer, het is van een andere wereld! ", schreef de Republikein op Twitter. "De VS moeten waakzaam en slim zijn."Secretaris-generaal Jens Stoltenberg Angela Merkel Woordvoerder Steffan Seibert van de Duise bondskanselier Angela Merkel tweette dat de "afschuwelijke aanslagen in Brussel ons allen samen moeten brengen". "Solidariteit met de slachtoffers, vastberadenheid tegenover de terroristen", aldus nog Seibert. Duits Justitieminister Heiko Maas had het over een "zwarte dag voor Europa". Stafchef Peter Altmaier van Merkel maakte zich sterk dat "de terroristen nooit zullen winnen". (AVE)