In 2015 werd 3,2 miljoen toegekend voor boscompensatie

© Wouter Deprez en Joke Schauvliege

Al de centen die in 2015 in het veelbesproken boscompensatiefonds beland zijn, zijn gebruikt. Goed voor bijna 100 hectare bos erbij. Er werd dit jaar zelfs 450.000 euro in het rood gegaan. “Zo wordt de reserve die nog in het fonds zit (8 miljoen euro) alvast niet groter”, zegt minister Joke Schauvliege.

Dat melden de kranten van Mediahuis.

Voordien had bijna niemand ervan gehoord, maar het boscompensatiefonds kreeg vorig jaar nationale bekendheid toen Wouter Deprez een robbertje uitvocht met Schauvliege. De komiek maakte er zich druk over dat er zo veel geld in de pot zat, 8 miljoen, waar om begrotingstechnische redenen niets mee gebeurde.

Schauvliege schiet nu terug, met de cijfers voor 2015 in de hand: er werd 2,75 miljoen euro in het fonds gestort, en er werden voor 3,2 miljoen euro subsidies aan projecten goedgekeurd voor bebossing. Daardoor “wordt de reserve alvast niet groter”.

Vzw’s

Sinds kort is het fonds ook toegankelijk voor gemeenten, waar onder meer Anzegem of Sint-Katelijne-Waver gebruik van maakten. Nieuw dit jaar is dat ook vzw’s, bedrijven of privépersonen het fonds kunnen aanspreken voor een deel van de eigen bosplannen mee te financieren. Twaalf van de 15 aanvragen kregen al groen licht.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content