Dat melden de kranten van Mediahuis.

Voordien had bijna niemand ervan gehoord, maar het boscompensatiefonds kreeg vorig jaar nationale bekendheid toen Wouter Deprez een robbertje uitvocht met Schauvliege. De komiek maakte er zich druk over dat er zo veel geld in de pot zat, 8 miljoen, waar om begrotingstechnische redenen niets mee gebeurde.

Schauvliege schiet nu terug, met de cijfers voor 2015 in de hand: er werd 2,75 miljoen euro in het fonds gestort, en er werden voor 3,2 miljoen euro subsidies aan projecten goedgekeurd voor bebossing. Daardoor "wordt de reserve alvast niet groter".

Vzw's

Sinds kort is het fonds ook toegankelijk voor gemeenten, waar onder meer Anzegem of Sint-Katelijne-Waver gebruik van maakten. Nieuw dit jaar is dat ook vzw's, bedrijven of privépersonen het fonds kunnen aanspreken voor een deel van de eigen bosplannen mee te financieren. Twaalf van de 15 aanvragen kregen al groen licht.

(Belga/RR)

Dat melden de kranten van Mediahuis. Voordien had bijna niemand ervan gehoord, maar het boscompensatiefonds kreeg vorig jaar nationale bekendheid toen Wouter Deprez een robbertje uitvocht met Schauvliege. De komiek maakte er zich druk over dat er zo veel geld in de pot zat, 8 miljoen, waar om begrotingstechnische redenen niets mee gebeurde. Schauvliege schiet nu terug, met de cijfers voor 2015 in de hand: er werd 2,75 miljoen euro in het fonds gestort, en er werden voor 3,2 miljoen euro subsidies aan projecten goedgekeurd voor bebossing. Daardoor "wordt de reserve alvast niet groter". Sinds kort is het fonds ook toegankelijk voor gemeenten, waar onder meer Anzegem of Sint-Katelijne-Waver gebruik van maakten. Nieuw dit jaar is dat ook vzw's, bedrijven of privépersonen het fonds kunnen aanspreken voor een deel van de eigen bosplannen mee te financieren. Twaalf van de 15 aanvragen kregen al groen licht.(Belga/RR)