Meubelwinkelketen IKEA roept wereldwijd zijn kinderschommels 'Gunggung' terug, na vier incidenten waarbij een bevestigingsstuk van het product brak en de schommel viel. In België werden van de schommel ongeveer 500 stuks verkocht.

Wereldwijd gaat het om iets minder dan 23.000 exemplaren, verduidelijkt communicatiemanager Steven De Smet na een persbericht van de keten. 'IKEA heeft meldingen ontvangen van incidenten die erop wijzen dat het ophangmechanisme van de Gunggung-schommel niet voldoet aan de IKEA-kwaliteitsnormen, met risico op ernstige verwondingen tot gevolg', zo staat in een persbericht.

Er zijn vier gevallen bekend, waarbij twee keer een kind gekwetst geraakte. 'Een bevestigingsstukje van de schommel kan breken', verduidelijkt De Smet.

In België, waar de schommel sinds maart verkocht wordt, werden geen incidenten gemeld. Klanten kunnen de schommel, die aan het plafond wordt bevestigd, terugbrengen naar de winkel. Ze worden dan terugbetaald. (Belga/WB)

Meubelwinkelketen IKEA roept wereldwijd zijn kinderschommels 'Gunggung' terug, na vier incidenten waarbij een bevestigingsstuk van het product brak en de schommel viel. In België werden van de schommel ongeveer 500 stuks verkocht.Wereldwijd gaat het om iets minder dan 23.000 exemplaren, verduidelijkt communicatiemanager Steven De Smet na een persbericht van de keten. 'IKEA heeft meldingen ontvangen van incidenten die erop wijzen dat het ophangmechanisme van de Gunggung-schommel niet voldoet aan de IKEA-kwaliteitsnormen, met risico op ernstige verwondingen tot gevolg', zo staat in een persbericht. Er zijn vier gevallen bekend, waarbij twee keer een kind gekwetst geraakte. 'Een bevestigingsstukje van de schommel kan breken', verduidelijkt De Smet. In België, waar de schommel sinds maart verkocht wordt, werden geen incidenten gemeld. Klanten kunnen de schommel, die aan het plafond wordt bevestigd, terugbrengen naar de winkel. Ze worden dan terugbetaald. (Belga/WB)