De Europese Commissie stuurt ons land zeer binnenkort een officiële waarschuwing opdat het snel een regering met volle bevoegdheden zou hebben. Dat schrijft Le Soir donderdag. De achteruitgang van de economische groei in de eurozone, en in het bijzonder in Duitsland, zal België verplichten tot grote structurele hervormingen, aldus de Europese Commissie, die op die manier haar tussenkomst in de Belgische politiek rechtvaardigt. "België gaat grote structurele maatregelen moeten nemen, die niet kunnen worden beslist door een regering in lopende zaken. Het gaat om hervormingen die een relance van de economische groei moeten mogelijk maken. Daarom gaat de Commissie nu de toon verhogen...", aldus een gezaghebbende Europese bron in de Franstalige krant.

De waarschuwing zou in de loop van 12 september worden bekendgemaakt, naar aanleiding van de publicatie van het rapport over de openbare financiën van de EU-lidstaten en de tussentijdse economische vooruitzichten van de Commissie.

"Wij weten van niets"
Premier Yves Leterme heeft echter geen weet van plannen van de Europese Commissie om ons land officieel aan te sporen snel een regering met volheid van bevoegdheden te vormen. "Ik weet van niets en ook de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso weet van niets", verklaarde premier Leterme donderdag tijdens De Ochtend op Radio 1.

"Ik heb absoluut geen echo's van welke wil dan ook van de Commissie om tussen te komen", zegt ook MR-vicepremier Reynders aan Belga. "Integendeel, we werken al jaren samen, ook nog de laatste weken over de maatregelen voor Griekenland". Reynders wijst erop dat de Europese Commissie "regelmatig herhaalt dat we onze engagementen op begrotingsvlak moeten respecteren, hetgeen we tot op heden doen en ook zullen blijven doen, vermits we de begroting voor 2012 al voorbereiden. Of die wordt opgesteld door de regering in lopende zaken of door een regering met volheid van bevoegdheden maakt weinig uit", voegt hij eraan toe. (Belga/INM)

De Europese Commissie stuurt ons land zeer binnenkort een officiële waarschuwing opdat het snel een regering met volle bevoegdheden zou hebben. Dat schrijft Le Soir donderdag. De achteruitgang van de economische groei in de eurozone, en in het bijzonder in Duitsland, zal België verplichten tot grote structurele hervormingen, aldus de Europese Commissie, die op die manier haar tussenkomst in de Belgische politiek rechtvaardigt. "België gaat grote structurele maatregelen moeten nemen, die niet kunnen worden beslist door een regering in lopende zaken. Het gaat om hervormingen die een relance van de economische groei moeten mogelijk maken. Daarom gaat de Commissie nu de toon verhogen...", aldus een gezaghebbende Europese bron in de Franstalige krant. De waarschuwing zou in de loop van 12 september worden bekendgemaakt, naar aanleiding van de publicatie van het rapport over de openbare financiën van de EU-lidstaten en de tussentijdse economische vooruitzichten van de Commissie."Wij weten van niets" Premier Yves Leterme heeft echter geen weet van plannen van de Europese Commissie om ons land officieel aan te sporen snel een regering met volheid van bevoegdheden te vormen. "Ik weet van niets en ook de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso weet van niets", verklaarde premier Leterme donderdag tijdens De Ochtend op Radio 1. "Ik heb absoluut geen echo's van welke wil dan ook van de Commissie om tussen te komen", zegt ook MR-vicepremier Reynders aan Belga. "Integendeel, we werken al jaren samen, ook nog de laatste weken over de maatregelen voor Griekenland". Reynders wijst erop dat de Europese Commissie "regelmatig herhaalt dat we onze engagementen op begrotingsvlak moeten respecteren, hetgeen we tot op heden doen en ook zullen blijven doen, vermits we de begroting voor 2012 al voorbereiden. Of die wordt opgesteld door de regering in lopende zaken of door een regering met volheid van bevoegdheden maakt weinig uit", voegt hij eraan toe. (Belga/INM)