Caroline Gennez: Bart De Wever beweert dat hij voor zijn eigen kiezers spreekt en voor die van het Vlaams Belang, de Lijst Dedecker en CD&V. Alleen niet voor die van ons dus. Soms lijkt hij te vergeten dat je een meerderheid in het parlement nodig hebt om in een democratie een akkoord te kunnen afsluiten. Ik snap gewoon niet dat hij geen bondgenoten zoekt waar die voor het oprapen liggen: in Vlaanderen. Maar dat doe je natuurlijk niet door te zeggen: ik heb een plan en de anderen moeten maar volgen of het zijn slechte Vlamingen.

Erg vertrouwenwekkend kan het ook niet zijn dat Bart De Wever en zijn partijgenoten maar blijven herhalen dat ze veel liever met de liberalen zouden onderhandelen dan met de socialisten.

Gennez: Van mij mag iedereen zijn verzuchtingen hebben. En als ze ons eruit willen zetten, zal ik daar echt geen traan om laten. Wij willen onze verantwoordelijkheid opnemen in een regering maar als anderen daar anders over denken, zijn we ook bereid om die in de oppositie op te nemen. Alleen ben ik niet bereid om me zomaar naar de exit te laten drijven.

Hebt u nog hoop dat de huidige zeven partijen uiteindelijk een oplossing zullen vinden?

Gennez: Dan zal er in elk geval het een en ander moeten veranderen. Om te beginnen moeten al die strategospelletjes ophouden. 'Als het lukt, is dat dankzij mij', denken sommigen. 'En lukt het niet, dan heb ik mijn exit al klaar.' Met zulke ingesteldheid komen we natuurlijk geen stap vooruit. Nog zoiets: elke dag staat alles over de onderhandelingen in de krant. En het niveau van veel uitspraken is van een ontzettend laag niveau: Bart De Wever zit de hele tijd wafels te eten en Joëlle Milquet (CDH) is debiel. Op die manier devalueren we op den duur ons eigen beroep. Bovendien maakt al dat gespin en gezever elke oplossing onmogelijk. Opbod! Symbolenstrijd! Eer! De laatste weken zaten de N-VA en de PS elkaar constant te beloeren en waren ze alleen nog met perceptiepolitiek bezig. (zucht) Het is dus simpel: ofwel wordt de sereniteit razendsnel hersteld ofwel stevenen we linea recta op nieuwe verkiezingen af. (APE)

Caroline Gennez: Bart De Wever beweert dat hij voor zijn eigen kiezers spreekt en voor die van het Vlaams Belang, de Lijst Dedecker en CD&V. Alleen niet voor die van ons dus. Soms lijkt hij te vergeten dat je een meerderheid in het parlement nodig hebt om in een democratie een akkoord te kunnen afsluiten. Ik snap gewoon niet dat hij geen bondgenoten zoekt waar die voor het oprapen liggen: in Vlaanderen. Maar dat doe je natuurlijk niet door te zeggen: ik heb een plan en de anderen moeten maar volgen of het zijn slechte Vlamingen. Erg vertrouwenwekkend kan het ook niet zijn dat Bart De Wever en zijn partijgenoten maar blijven herhalen dat ze veel liever met de liberalen zouden onderhandelen dan met de socialisten.Gennez: Van mij mag iedereen zijn verzuchtingen hebben. En als ze ons eruit willen zetten, zal ik daar echt geen traan om laten. Wij willen onze verantwoordelijkheid opnemen in een regering maar als anderen daar anders over denken, zijn we ook bereid om die in de oppositie op te nemen. Alleen ben ik niet bereid om me zomaar naar de exit te laten drijven. Hebt u nog hoop dat de huidige zeven partijen uiteindelijk een oplossing zullen vinden?Gennez: Dan zal er in elk geval het een en ander moeten veranderen. Om te beginnen moeten al die strategospelletjes ophouden. 'Als het lukt, is dat dankzij mij', denken sommigen. 'En lukt het niet, dan heb ik mijn exit al klaar.' Met zulke ingesteldheid komen we natuurlijk geen stap vooruit. Nog zoiets: elke dag staat alles over de onderhandelingen in de krant. En het niveau van veel uitspraken is van een ontzettend laag niveau: Bart De Wever zit de hele tijd wafels te eten en Joëlle Milquet (CDH) is debiel. Op die manier devalueren we op den duur ons eigen beroep. Bovendien maakt al dat gespin en gezever elke oplossing onmogelijk. Opbod! Symbolenstrijd! Eer! De laatste weken zaten de N-VA en de PS elkaar constant te beloeren en waren ze alleen nog met perceptiepolitiek bezig. (zucht) Het is dus simpel: ofwel wordt de sereniteit razendsnel hersteld ofwel stevenen we linea recta op nieuwe verkiezingen af. (APE)