Dat zegt de VB-voorzitter zaterdag in een gesprek met Gazet van Antwerpen.

Valkeniers, die in 2008 voorzitter van het Vlaams Belang werd, wou van het VB een beleidspartij maken en bruggen leggen naar andere partijen. Hij probeerde ook tevergeefs de clans rond Filip Dewinter en Frank Vanhecke te verzoenen.

Valkeniers: 'Eerst intern orde op zaken moeten stellen'

Toch wil Valkeniers de rest van zijn mandaat naar de toekomst kijken. 'In het najaar staan we er weer: we organiseren dan een grote affichecampagne in heel Vlaanderen waarover gesproken zal worden. Er komen ook initiatieven rond BHV en de positie van de vrouw in de islam (...) Maar eerst moesten we intern orde op zaken stellen.'

Valkeniers vindt dat Anke Van dermeersch gelijk heeft als ze zegt dat de partij aan verjonging moet werken. 'Daarbij kan ik als 56-jarige geen uitzondering maken voor mezelf.'

De partijvoorzitter vindt dat het VB 'niet buitenspel' staat 'en onze kiezers beseffen dat'. VB is 'een stok achter de deur van andere partijen, inclusief de N-VA'.

De Vlaams Belangvoorzitter heeft de afgelopen maanden een pak mandatarissen zien vertrekken uit zijn partij. Onder hen zoon van stichter Karel Dillen, Koen Dillen en oud- en erevoorzitter Frank Vanhecke. (Belga/SD)

Dat zegt de VB-voorzitter zaterdag in een gesprek met Gazet van Antwerpen. Valkeniers, die in 2008 voorzitter van het Vlaams Belang werd, wou van het VB een beleidspartij maken en bruggen leggen naar andere partijen. Hij probeerde ook tevergeefs de clans rond Filip Dewinter en Frank Vanhecke te verzoenen. Valkeniers: 'Eerst intern orde op zaken moeten stellen' Toch wil Valkeniers de rest van zijn mandaat naar de toekomst kijken. 'In het najaar staan we er weer: we organiseren dan een grote affichecampagne in heel Vlaanderen waarover gesproken zal worden. Er komen ook initiatieven rond BHV en de positie van de vrouw in de islam (...) Maar eerst moesten we intern orde op zaken stellen.' Valkeniers vindt dat Anke Van dermeersch gelijk heeft als ze zegt dat de partij aan verjonging moet werken. 'Daarbij kan ik als 56-jarige geen uitzondering maken voor mezelf.' De partijvoorzitter vindt dat het VB 'niet buitenspel' staat 'en onze kiezers beseffen dat'. VB is 'een stok achter de deur van andere partijen, inclusief de N-VA'. De Vlaams Belangvoorzitter heeft de afgelopen maanden een pak mandatarissen zien vertrekken uit zijn partij. Onder hen zoon van stichter Karel Dillen, Koen Dillen en oud- en erevoorzitter Frank Vanhecke. (Belga/SD)