Dat bevestigt de openbare omroep.

De huiszoeking, die er kwam na beschuldigingen van grensoverschrijdend tegen televisiemaker Bart De Pauw, duurde van 18.30 uur tot 22 uur en verliep 'zonder incidenten'. 'De VRT verleende de onderzoekers alle medewerking', klinkt het.

Bij de huiszoeking werd onder anderen VRT-CEO Paul Lembrechts als getuige gehoord.

'Over de inhoud van wat de VRT-getuigen aan de onderzoeksrechter en de speurders hebben gezegd, legt de VRT geen verklaringen af', aldus de VRT in een mededeling aan het persagentschap Belga na afloop van de gerechtelijke tussenkomst. De openbare omroep zal 'gelet op de aard van de feiten die worden onderzocht en uit eerbied voor de persoonlijke levenssfeer van de personen die door het onderzoek worden geraakt' ook niet verder communiceren.

Eerder deze week onderbrak de openbare omroep het contract met de televisiemaker naar aanleiding van grensoverschrijdend gedrag. Bij de preventiedienst van de VRT waren getuigenissen binnengekomen.

Volgens Lembrechts, in eerdere verklaringen, was er een steeds weerkerend patroon te zien: amoureuze avances die onschuldig starten maar escaleren en overgaan in een vorm van stalking. Zo zou het om honderden sms'en gaan, aldus Lembrechts.

Ondertussen bevestigt ook het parket van Antwerpen, afdeling Mechelen, dat tegen Bart De Pauw een gerechtelijk onderzoek is gestart 'om de waarheid te achterhalen' en dat een huiszoeking bij de VRT werd uitgevoerd. 'Er is de voorbije dagen een stroom aan informatie op gang gekomen van mogelijke feiten die gepleegd zouden zijn door de televisiemaker Bart De Pauw. Deze informatiestroom noopt het parket om de mogelijke feiten te onderzoeken', klinkt het. 'Er wordt op dit ogenblik geen uitspraak gedaan over schuld of onschuld. Dit zal het voorwerp uitmaken van het gerechtelijk onderzoek.'

Dat bevestigt de openbare omroep. De huiszoeking, die er kwam na beschuldigingen van grensoverschrijdend tegen televisiemaker Bart De Pauw, duurde van 18.30 uur tot 22 uur en verliep 'zonder incidenten'. 'De VRT verleende de onderzoekers alle medewerking', klinkt het.Bij de huiszoeking werd onder anderen VRT-CEO Paul Lembrechts als getuige gehoord. 'Over de inhoud van wat de VRT-getuigen aan de onderzoeksrechter en de speurders hebben gezegd, legt de VRT geen verklaringen af', aldus de VRT in een mededeling aan het persagentschap Belga na afloop van de gerechtelijke tussenkomst. De openbare omroep zal 'gelet op de aard van de feiten die worden onderzocht en uit eerbied voor de persoonlijke levenssfeer van de personen die door het onderzoek worden geraakt' ook niet verder communiceren.Eerder deze week onderbrak de openbare omroep het contract met de televisiemaker naar aanleiding van grensoverschrijdend gedrag. Bij de preventiedienst van de VRT waren getuigenissen binnengekomen.Volgens Lembrechts, in eerdere verklaringen, was er een steeds weerkerend patroon te zien: amoureuze avances die onschuldig starten maar escaleren en overgaan in een vorm van stalking. Zo zou het om honderden sms'en gaan, aldus Lembrechts. Ondertussen bevestigt ook het parket van Antwerpen, afdeling Mechelen, dat tegen Bart De Pauw een gerechtelijk onderzoek is gestart 'om de waarheid te achterhalen' en dat een huiszoeking bij de VRT werd uitgevoerd. 'Er is de voorbije dagen een stroom aan informatie op gang gekomen van mogelijke feiten die gepleegd zouden zijn door de televisiemaker Bart De Pauw. Deze informatiestroom noopt het parket om de mogelijke feiten te onderzoeken', klinkt het. 'Er wordt op dit ogenblik geen uitspraak gedaan over schuld of onschuld. Dit zal het voorwerp uitmaken van het gerechtelijk onderzoek.'