Dat schrijft De Standaard, en het bericht wordt in de krant bevestigd door het parket van Brussel.

Het onderzoek ging van start nadat advocaat Geert Lenssens in opdracht van een aantal privébeleggers in 2011 een klacht had ingediend bij het Brusselse parket. De beleggers voelen zich misleid door de communicatie van de Dexia-bank in de periode van de bankencrisis in 2008 tot de ontmanteling en opsplitsing van Dexia in 2011. Onder meer Dexia Bank België, nadien herdoopt in Belfius, werd toen voor 4 miljard euro uit Dexia gelicht en genationaliseerd.

Volgens de klagers hebben Dexia en zijn bestuurders tussen 2008 en 2011 de toestand van de bank positiever voorgesteld dan die eigenlijk was.

Bij de huiszoekingen bij Dexia en Belfius zijn volgens het parket verschillende documenten en elektronische data in beslag genomen. Er werd niemand aangehouden.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Standaard, en het bericht wordt in de krant bevestigd door het parket van Brussel. Het onderzoek ging van start nadat advocaat Geert Lenssens in opdracht van een aantal privébeleggers in 2011 een klacht had ingediend bij het Brusselse parket. De beleggers voelen zich misleid door de communicatie van de Dexia-bank in de periode van de bankencrisis in 2008 tot de ontmanteling en opsplitsing van Dexia in 2011. Onder meer Dexia Bank België, nadien herdoopt in Belfius, werd toen voor 4 miljard euro uit Dexia gelicht en genationaliseerd. Volgens de klagers hebben Dexia en zijn bestuurders tussen 2008 en 2011 de toestand van de bank positiever voorgesteld dan die eigenlijk was. Bij de huiszoekingen bij Dexia en Belfius zijn volgens het parket verschillende documenten en elektronische data in beslag genomen. Er werd niemand aangehouden.(Belga/RR)