Het huisarrest dat Antwerps burgemeester Patrick Janssens (SP.A) opgelegde aan negen relschoppers die na de voetbalwedstrijd Marokko-Algerije in Borgerhout administratief werden aangehouden, is mogelijk onwettig. Dat heeft de Liga voor Mensenrechten gezegd aan de Antwerpse regionale televisiezender ATV.

De Liga is van mening dat het huisarrest een strafmaatregel is, en die kan volgens haar alleen worden uitgesproken door een rechter en niet door de burgemeester (als hoofd van de politie).

Huisarrest

Van alle 28 personen die na de rellen op de Turnhoutsebaan werden aangehouden, werden de antecedenten onderzocht. Negen van hen zijn gekend bij de politie voor een reeks feiten.

Opdat de openbare rust en veiligheid de komende weken niet opnieuw verstoord zou worden, neemt burgemeester Janssens voor hen een preventieve maatregel. Vier meerderjarigen krijgen huisarrest gedurende één maand van 20 tot 6 uur, twee gedurende twee weken en drie minderjarigen krijgen huisarrest gedurende twee weken van 18 tot 6 uur. (KVDA)

Het huisarrest dat Antwerps burgemeester Patrick Janssens (SP.A) opgelegde aan negen relschoppers die na de voetbalwedstrijd Marokko-Algerije in Borgerhout administratief werden aangehouden, is mogelijk onwettig. Dat heeft de Liga voor Mensenrechten gezegd aan de Antwerpse regionale televisiezender ATV. De Liga is van mening dat het huisarrest een strafmaatregel is, en die kan volgens haar alleen worden uitgesproken door een rechter en niet door de burgemeester (als hoofd van de politie). Huisarrest Van alle 28 personen die na de rellen op de Turnhoutsebaan werden aangehouden, werden de antecedenten onderzocht. Negen van hen zijn gekend bij de politie voor een reeks feiten. Opdat de openbare rust en veiligheid de komende weken niet opnieuw verstoord zou worden, neemt burgemeester Janssens voor hen een preventieve maatregel. Vier meerderjarigen krijgen huisarrest gedurende één maand van 20 tot 6 uur, twee gedurende twee weken en drie minderjarigen krijgen huisarrest gedurende twee weken van 18 tot 6 uur. (KVDA)