Howard Gutman ontkent beschuldigingen over bezoek minderjarige prostituees

11/06/13 om 19:53 - Bijgewerkt om 19:53

De Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman ontkent met klem de beschuldigingen die in Amerikaanse media worden geuit aan zijn adres. 'Het is verschrikkelijk om de vier jaar die ik trots in België heb gediend, besmeurd te zien.'

Howard Gutman ontkent beschuldigingen over bezoek minderjarige prostituees

© Belga

De Amerikaanse ambassadeur in België, Howard Gutman, wordt er in de Amerikaanse pers van beschuldigd prostituees tehebben opgezocht, onder wie minderjarigen. Gutman zegt in een korte reactie "op geen enkel moment enige ongepaste activiteiten" ondernomen te hebben.

'Doofpotoperatie'

De Amerikaanse tabloid New York Post maakt op basis van "klokkenluidster" Aurelia Fedenisn, een voormalige inspecteur van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, melding van een grootse doofpotoperatie. Hooggeplaatste medewerkers van het departement zouden een onderzoek rond Gutman in de kiem hebben gesmoord.

In het artikel is sprake van een memo waaruit zou blijken dat een inspecteur ontdekt had dat de ambassadeur regelmatig zijn veiligheidsteam liet zitten "om seksuele gunsten te vragen van prostituees en minderjarige kinderen". De veiligheidsmensen rond de ambassadeur zouden zeer goed op de hoogte geweest zijn van dat gedrag.

Park

De zender CBS News meldt -zonder de naam van Gutman te noemen- dat de afspraakjes met de prostituees plaatsvonden in een openbaar park.

Gutman beperkt zich in een reactie tot een korte mededeling. "Ik ben woedend en bedroefd aangaande de ongegronde aantijgingen die in de pers verschenen zijn", stelt hij. "En de vier jaar die ik trots in België gediend heb besmeurd te zien, is verschrikkelijk. Ik woon langs een fantastisch park in Brussel waardoor je kan wandelen om naar verschillende locaties te gaan en ik heb op geen enkel moment enige ongepaste activiteiten ondernomen." (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners