'Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede', zegt woordvoerder Kaatje Lucas.

Donderdag zal het exact één maand geleden zijn dat de cafés en de restaurants voor de tweede keer verplicht de deuren moesten sluiten. Experten Niel Hens en Marc Van Ranst zegden respectievelijk in De Afspraak en in een interview met de Nederlandse krant De Volkskrant te vrezen dat de heropening van de horeca niet meer voor dit jaar is.

'Het enige waar we zeker van zijn is, is dat de cafés en restaurants gesloten blijven tot en met 13 december', zegt Lucas. 'Zulke uitspraken komen te vroeg. We moeten eerst afwachten hoe de cijfers evolueren en dan aan tafel gaan met experts en politici.' Het volgende Overlegcomité is voor 27 november.

'Dit komt de sereniteit van het debat niet ten goede', zegt woordvoerder Kaatje Lucas.Donderdag zal het exact één maand geleden zijn dat de cafés en de restaurants voor de tweede keer verplicht de deuren moesten sluiten. Experten Niel Hens en Marc Van Ranst zegden respectievelijk in De Afspraak en in een interview met de Nederlandse krant De Volkskrant te vrezen dat de heropening van de horeca niet meer voor dit jaar is. 'Het enige waar we zeker van zijn is, is dat de cafés en restaurants gesloten blijven tot en met 13 december', zegt Lucas. 'Zulke uitspraken komen te vroeg. We moeten eerst afwachten hoe de cijfers evolueren en dan aan tafel gaan met experts en politici.' Het volgende Overlegcomité is voor 27 november.