Momenteel geldt er slechts een vrijstelling gedurende maximaal vier maanden per jaar. Veel uitbaters hebben vorig jaar na de lockdown echter een constructie geplaatst. Het risico bestond dat die allemaal zouden moeten worden afgebroken op het moment dat de horeca opnieuw gedeeltelijk mag heropenen. Daarom wordt er uitstel verleend tot maart volgend jaar. Het kan gaan om constructies op eigen gronden, op ander privédomein of op openbaar domein, zolang de grondeigenaar akkoord is.

'Eens de horeca opnieuw de deuren mag openen, moeten we er alles aan doen om hen meer ademruimte en minder administratieve rompslomp te geven', aldus Demir.

Momenteel geldt er slechts een vrijstelling gedurende maximaal vier maanden per jaar. Veel uitbaters hebben vorig jaar na de lockdown echter een constructie geplaatst. Het risico bestond dat die allemaal zouden moeten worden afgebroken op het moment dat de horeca opnieuw gedeeltelijk mag heropenen. Daarom wordt er uitstel verleend tot maart volgend jaar. Het kan gaan om constructies op eigen gronden, op ander privédomein of op openbaar domein, zolang de grondeigenaar akkoord is. 'Eens de horeca opnieuw de deuren mag openen, moeten we er alles aan doen om hen meer ademruimte en minder administratieve rompslomp te geven', aldus Demir.