'Ze is vrijgesproken voor elke aanklacht', aldus rechter Saqib Nisar. De rechter beval ook haar onmiddellijke vrijlating.

Asia Bibi, moeder van vijf kinderen, kreeg enkele jaren geleden de doodstraf na een discussie over een glas water op een boerderij, waarbij ze de profeet Mohammed zou hebben beledigd. De vrouw heeft altijd haar onschuld staande gehouden.

Haar veroordeling kreeg ook internationaal heel wat weerklank. De vorige en huidige paus spraken hun afkeer uit. Eén van haar kinderen had een ontmoeting met paus Franciscus.

Nu wordt wel gevreesd dat haar vrijlating tot protest zal leiden in radicaal-islamitische milieus. Daar wordt immers al lang aangedrongen op de executie van Bibi. Er werden de voorbije weken zelfs al dreigementen geuit tegen rechters in de zaak.

Er zijn woensdag dan ook strenge veiligheidsmaatregelen genomen in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad, met wegversperringen en extra politietoezicht in de wijken waar magistraten en diplomaten wonen.

'Ze is vrijgesproken voor elke aanklacht', aldus rechter Saqib Nisar. De rechter beval ook haar onmiddellijke vrijlating. Asia Bibi, moeder van vijf kinderen, kreeg enkele jaren geleden de doodstraf na een discussie over een glas water op een boerderij, waarbij ze de profeet Mohammed zou hebben beledigd. De vrouw heeft altijd haar onschuld staande gehouden. Haar veroordeling kreeg ook internationaal heel wat weerklank. De vorige en huidige paus spraken hun afkeer uit. Eén van haar kinderen had een ontmoeting met paus Franciscus. Nu wordt wel gevreesd dat haar vrijlating tot protest zal leiden in radicaal-islamitische milieus. Daar wordt immers al lang aangedrongen op de executie van Bibi. Er werden de voorbije weken zelfs al dreigementen geuit tegen rechters in de zaak. Er zijn woensdag dan ook strenge veiligheidsmaatregelen genomen in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad, met wegversperringen en extra politietoezicht in de wijken waar magistraten en diplomaten wonen.