Het Brusselse parket is niet in beroep gegaan tegen die beslissing. Bertoldi heeft na het betalen van de gevraagde som de gevangenis verlaten. Dat meldt zijn advocaat, meester Dimitri de Béco.

Overval in Hollywoodstijl

De overval op Brussels Airport vond op 18 februari plaats en werd gepleegd door minstens acht gewapende en gemaskerde mannen. Die drongen het luchthaventerrein binnen en reden tot aan een vliegtuig van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swiss, waar een waardetransport van Brink's stond. De overvallers haalden 121 colli's met voornamelijk diamanten uit het vliegtuig en gingen er vervolgens vandoor.

Het onderzoek door het Brusselse gerecht, met hulp van Franse, Luxemburgse, Zwitserse en Marokkaanse collega's, leidde op 7 mei tot de aanhouding van Marc Bertoldi in het Franse Metz. De man werd op 4 juli aan België uitgeleverd en heeft intussen bekend dat hij de buit van de overval heeft helpen verkopen. Het Brusselse gerecht verdenkt Bertoldi er ook van te hebben deelgenomen aan de overval zelf maar dat blijft hij ontkennen.

Nog vier verdachten zoek

Naast Bertoldi werden nog negen andere verdachten aangehouden in de loop van het onderzoek. Vijf van hen werden beschouwd als helers en na verloop van tijd vrijgelaten onder voorwaarden, een zesde man zou de uitvoerders van de overval onderdak verschaft hebben, zowel voor als na de roof, en zit nog steeds in de cel. De laatste drie verdachten, Houssein E.B., Nordin E.H. en Tarek B. zouden samen met Bertoldi de roof hebben uitgevoerd, en zitten nog steeds in de cel. Tarek B. werd begin oktober ook vrijgelaten door de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling maar nadien opnieuw aangehouden.

De speurders zouden bovendien nog steeds op zoek zijn naar vier andere verdachten die ook zouden deelgenomen hebben aan de diamantroof zelf. (Belga/TV)

Het Brusselse parket is niet in beroep gegaan tegen die beslissing. Bertoldi heeft na het betalen van de gevraagde som de gevangenis verlaten. Dat meldt zijn advocaat, meester Dimitri de Béco.De overval op Brussels Airport vond op 18 februari plaats en werd gepleegd door minstens acht gewapende en gemaskerde mannen. Die drongen het luchthaventerrein binnen en reden tot aan een vliegtuig van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swiss, waar een waardetransport van Brink's stond. De overvallers haalden 121 colli's met voornamelijk diamanten uit het vliegtuig en gingen er vervolgens vandoor. Het onderzoek door het Brusselse gerecht, met hulp van Franse, Luxemburgse, Zwitserse en Marokkaanse collega's, leidde op 7 mei tot de aanhouding van Marc Bertoldi in het Franse Metz. De man werd op 4 juli aan België uitgeleverd en heeft intussen bekend dat hij de buit van de overval heeft helpen verkopen. Het Brusselse gerecht verdenkt Bertoldi er ook van te hebben deelgenomen aan de overval zelf maar dat blijft hij ontkennen.Naast Bertoldi werden nog negen andere verdachten aangehouden in de loop van het onderzoek. Vijf van hen werden beschouwd als helers en na verloop van tijd vrijgelaten onder voorwaarden, een zesde man zou de uitvoerders van de overval onderdak verschaft hebben, zowel voor als na de roof, en zit nog steeds in de cel. De laatste drie verdachten, Houssein E.B., Nordin E.H. en Tarek B. zouden samen met Bertoldi de roof hebben uitgevoerd, en zitten nog steeds in de cel. Tarek B. werd begin oktober ook vrijgelaten door de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling maar nadien opnieuw aangehouden.De speurders zouden bovendien nog steeds op zoek zijn naar vier andere verdachten die ook zouden deelgenomen hebben aan de diamantroof zelf. (Belga/TV)