Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) liet haar ongenoegen blijken over de manier waarop sommige kranten foto's gebruikten. Dat kranten foto's publiceren van slachtoffers en hun familieleden is er ver over, zei Lieten.

Paul Daenen begrijpt de discussie niet. "Ik hoef me niet te verdedigen. Deze discussie wordt op gang gebracht door de politiek correct denkenden. Ik hoor hen niet als er bijvoorbeeld afschuwelijke beelden in de media verschijnen van kinderen in het Syrische Homs", zegt de hoofdredacteur.

'Hommage aan de kinderen'

Volgens Daenen zijn de foto's die Het Laatste Nieuws heeft gebruikt openbaar. "Ze zijn onder meer te zien op internet of ze hangen aan de scholen waar iedereen de slachtoffers kan groeten. Waarom zou een krant dat dan niet mogen? Wat wij gedaan hebben, is een waardige hommage aan de kinderen."

Bij een drama van deze omvang, voel je dat het hele land geraakt wordt, reageert Van Impe. "Als journalist moet je dan talrijke afwegingen maken. Je moet keuzes maken wat je als krant brengt of niet. Ons uitgangspunt was het nieuws brengen én de emoties proberen te vatten. We wilden dat doen met soberheid, sereniteit en uit respect voor de families."

Ook Van Impe zegt dat veel van die foto's op internet en op rouwregisters terug te vinden waren en dus openbaar zijn. "Onze voorpagina was in zwart-wit en toonde alle 52 slachtoffers samen. We vinden dat een waardig eerbetoon aan de slachtoffers en hun familie." (Belga/TE)

Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) liet haar ongenoegen blijken over de manier waarop sommige kranten foto's gebruikten. Dat kranten foto's publiceren van slachtoffers en hun familieleden is er ver over, zei Lieten. Paul Daenen begrijpt de discussie niet. "Ik hoef me niet te verdedigen. Deze discussie wordt op gang gebracht door de politiek correct denkenden. Ik hoor hen niet als er bijvoorbeeld afschuwelijke beelden in de media verschijnen van kinderen in het Syrische Homs", zegt de hoofdredacteur. 'Hommage aan de kinderen' Volgens Daenen zijn de foto's die Het Laatste Nieuws heeft gebruikt openbaar. "Ze zijn onder meer te zien op internet of ze hangen aan de scholen waar iedereen de slachtoffers kan groeten. Waarom zou een krant dat dan niet mogen? Wat wij gedaan hebben, is een waardige hommage aan de kinderen." Bij een drama van deze omvang, voel je dat het hele land geraakt wordt, reageert Van Impe. "Als journalist moet je dan talrijke afwegingen maken. Je moet keuzes maken wat je als krant brengt of niet. Ons uitgangspunt was het nieuws brengen én de emoties proberen te vatten. We wilden dat doen met soberheid, sereniteit en uit respect voor de families." Ook Van Impe zegt dat veel van die foto's op internet en op rouwregisters terug te vinden waren en dus openbaar zijn. "Onze voorpagina was in zwart-wit en toonde alle 52 slachtoffers samen. We vinden dat een waardig eerbetoon aan de slachtoffers en hun familie." (Belga/TE)