Dat heeft de Franstalige omroep RTBF dinsdagavond bericht.

De autoriteiten besloten dinsdagavond het gebouw te evacueren omdat de gezondheidstoestand van sommige hongerstakers alarmerend was geworden. Vier mensen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Voor de overigen wordt een oplossing gezocht.

Dorststaking

De asielzoekers zijn sinds eind juni in hongerstaking. Maandag besloten ze om ook te stoppen met drinken. Maandagavond werden al drie stakers naar het ziekenhuis overgebracht, maar één van hen weigerde zich te laten verzorgen en keerde terug naar de Dansaertstraat. (Belga/SD)

Dat heeft de Franstalige omroep RTBF dinsdagavond bericht. De autoriteiten besloten dinsdagavond het gebouw te evacueren omdat de gezondheidstoestand van sommige hongerstakers alarmerend was geworden. Vier mensen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Voor de overigen wordt een oplossing gezocht. Dorststaking De asielzoekers zijn sinds eind juni in hongerstaking. Maandag besloten ze om ook te stoppen met drinken. Maandagavond werden al drie stakers naar het ziekenhuis overgebracht, maar één van hen weigerde zich te laten verzorgen en keerde terug naar de Dansaertstraat. (Belga/SD)