Krachtens de nieuwe regels riskeren werknemers en activisten van deze ngo's tot één jaar cel wegens "medewerking aan illegale migratie".

De wetgeving werd met 159 tegen vijf stemmen goedgekeurd, met steun van de conservatieve regeringscoalitie en de uiterst rechtse partij Jobbik.

"Bescherming tegen illegale migratie brengt aanzienlijke financiële lasten mee voor de Hongaarse begroting en daarmee onrechtstreeks ook voor de Hongaarse mensen", zei het ministerie van Financiën gisteren nog over de wet..

Premier Viktor Orban is een voortrekker van het harde anti-immigratiekamp binnen de Europese Unie sinds de migratiecrisis van 2015-2016 waarin meer dan een miljoen vluchtelingen en migranten, via Hongarije, van Griekenland naar het noorden van Europa trokken.

Hongarije heeft sindsdien een afsluiting op zijn grens geplaatst en een reeks wetten goedgekeurd tegen migranten en hulporganisaties die hen bijstand verlenen.

Krachtens de nieuwe regels riskeren werknemers en activisten van deze ngo's tot één jaar cel wegens "medewerking aan illegale migratie".De wetgeving werd met 159 tegen vijf stemmen goedgekeurd, met steun van de conservatieve regeringscoalitie en de uiterst rechtse partij Jobbik. "Bescherming tegen illegale migratie brengt aanzienlijke financiële lasten mee voor de Hongaarse begroting en daarmee onrechtstreeks ook voor de Hongaarse mensen", zei het ministerie van Financiën gisteren nog over de wet..Premier Viktor Orban is een voortrekker van het harde anti-immigratiekamp binnen de Europese Unie sinds de migratiecrisis van 2015-2016 waarin meer dan een miljoen vluchtelingen en migranten, via Hongarije, van Griekenland naar het noorden van Europa trokken. Hongarije heeft sindsdien een afsluiting op zijn grens geplaatst en een reeks wetten goedgekeurd tegen migranten en hulporganisaties die hen bijstand verlenen.