Een HDP-woordvoerster bevestigde 139 aanhoudingen aan het Duitse persbureau DPA. Ten minste een provincievoorzitter en twaalf hoge partijfunctionarissen van de partij zijn gearresteerd.

Turkije is vorige week een grootschalige militaire operatie tegen de PKK begonnen in de Noord-Iraakse provincie Dohuk. Zondag ontdekte het Turkse leger de lichamen van dertien ontvoerde Turken, onder wie soldaten en politieagenten, in een grot in het gebied. Ankara beschuldigt de PKK ervan de gevangenen te hebben geëxecuteerd.

De PKK spreekt dat tegen en zei dat ze zijn omgekomen bij bombardementen door het Turkse leger en gevechten. De Verenigde Staten hebben maandag laten weten Turks-Koerdische PKK-terroristen verantwoordelijk te houden voor de dood van de gijzelaars.

Meral Danis Bestas, HDP-parlementslid in het Turkse parlement, veroordeelde het harde optreden tegen haar partij. Ze schreef op Twitter dat elk incident wordt aangegrepen om de HDP aan te vallen, in een poging de feiten te verdoezelen. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan beschouwt de legale partij als verlengstuk van de PKK. De HDP wijst die beschuldigingen af.

De Turkse leiders hebben de afgelopen weken herhaaldelijk hun vizier gericht op de HDP. In verband met de dood aangetroffen Turken, schreef Erdogans communicatiedirecteur Fahrettin Altun zondag op Twitter: 'De HDP is een politieke marionet die handelt op bevel van de PKK. We hebben dit feit vandaag opnieuw gezien.'

Een HDP-woordvoerster bevestigde 139 aanhoudingen aan het Duitse persbureau DPA. Ten minste een provincievoorzitter en twaalf hoge partijfunctionarissen van de partij zijn gearresteerd. Turkije is vorige week een grootschalige militaire operatie tegen de PKK begonnen in de Noord-Iraakse provincie Dohuk. Zondag ontdekte het Turkse leger de lichamen van dertien ontvoerde Turken, onder wie soldaten en politieagenten, in een grot in het gebied. Ankara beschuldigt de PKK ervan de gevangenen te hebben geëxecuteerd. De PKK spreekt dat tegen en zei dat ze zijn omgekomen bij bombardementen door het Turkse leger en gevechten. De Verenigde Staten hebben maandag laten weten Turks-Koerdische PKK-terroristen verantwoordelijk te houden voor de dood van de gijzelaars. Meral Danis Bestas, HDP-parlementslid in het Turkse parlement, veroordeelde het harde optreden tegen haar partij. Ze schreef op Twitter dat elk incident wordt aangegrepen om de HDP aan te vallen, in een poging de feiten te verdoezelen. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan beschouwt de legale partij als verlengstuk van de PKK. De HDP wijst die beschuldigingen af. De Turkse leiders hebben de afgelopen weken herhaaldelijk hun vizier gericht op de HDP. In verband met de dood aangetroffen Turken, schreef Erdogans communicatiedirecteur Fahrettin Altun zondag op Twitter: 'De HDP is een politieke marionet die handelt op bevel van de PKK. We hebben dit feit vandaag opnieuw gezien.'