Bouwpromotoren die sociale woningen bouwen, zouden de garantie krijgen dat de socialehuisvestingsmaatschappijen de woningen zullen kopen of voor een bepaalde periode zullen verhuren.

Dat schrijft De Tijd.

De nood is groot. Er staan 70.000 mensen op de wachtlijst en met de vluchtelingencrisis zal de vraag naar sociale woningen nog toenemen.

Wortel

Vlaanderen telt meer dan 150.000 sociale woningen en via sociale verhuurkantoren worden er nog 7.800 private woningen verhuurd, maar dat volstaat niet. En de Vlaamse overheid zelf kan het niet bolwerken. Vandaar dat minister Homans de privésector wil inschakelen. Temeer omdat het Grondwettelijk Hof de regeling heeft vernietigd dat vastgoedontwikkelaars bij grote bouwprojecten in een sociaal woonaanbod moesten voorzien. Homans wil de privé-investeerders niet opnieuw verplichten om sociale woningen te bouwen, maar ze gaat nu wel een wortel aanbieden.

(Belga/RR)

Bouwpromotoren die sociale woningen bouwen, zouden de garantie krijgen dat de socialehuisvestingsmaatschappijen de woningen zullen kopen of voor een bepaalde periode zullen verhuren.Dat schrijft De Tijd.De nood is groot. Er staan 70.000 mensen op de wachtlijst en met de vluchtelingencrisis zal de vraag naar sociale woningen nog toenemen. Vlaanderen telt meer dan 150.000 sociale woningen en via sociale verhuurkantoren worden er nog 7.800 private woningen verhuurd, maar dat volstaat niet. En de Vlaamse overheid zelf kan het niet bolwerken. Vandaar dat minister Homans de privésector wil inschakelen. Temeer omdat het Grondwettelijk Hof de regeling heeft vernietigd dat vastgoedontwikkelaars bij grote bouwprojecten in een sociaal woonaanbod moesten voorzien. Homans wil de privé-investeerders niet opnieuw verplichten om sociale woningen te bouwen, maar ze gaat nu wel een wortel aanbieden.(Belga/RR)