In totaal zijn er 20.000 vaatjes met 100.000 kilo haring aan wal gebracht. De haring is volgens kenners dit seizoen 'lekker vet en smeuïg'. Het vaatje met de beste kwaliteit wordt woensdag tijdens de officiële start van het seizoen in Scheveningen geveild. Tijdens Vlaggetjesdag in Scheveningen volgende week kan iedereen de nieuwe haring proeven. De hele jaarvoorraad wordt in een periode van 6 weken - van half mei tot eind juni - gevangen en direct ingevroren. (KAV)

In totaal zijn er 20.000 vaatjes met 100.000 kilo haring aan wal gebracht. De haring is volgens kenners dit seizoen 'lekker vet en smeuïg'. Het vaatje met de beste kwaliteit wordt woensdag tijdens de officiële start van het seizoen in Scheveningen geveild. Tijdens Vlaggetjesdag in Scheveningen volgende week kan iedereen de nieuwe haring proeven. De hele jaarvoorraad wordt in een periode van 6 weken - van half mei tot eind juni - gevangen en direct ingevroren. (KAV)