Hoge energieprijzen: federale regering ontmoet maandag werkgevers en zelfstandigen

Premier Alexander De Croo. © Belga

De federale regering zit maandag samen met ‘de federaties van werkgevers en zelfstandigen’, ‘met de ministers-presidenten (van de gewesten en gemeenschappen) en de betrokken ministers’. Dat heeft premier Alexander De Croo vrijdagochtend gezegd bij Bel RTL.

De vergadering met vertegenwoordigers van het VBO, de vakbonden en de federaties van sectoren die bijzonder zwaar door de energiecrisis zijn getroffen, zal volgens zijn kabinet vooral gaan over de steun die kan worden verleend aan zelfstandigen en bedrijven die met torenhoge energierekeningen worden geconfronteerd.  De Croo herhaalde dat hij actie verwacht op Europees niveau. ‘De oplossing kan enkel komen van internationale interventie in de elektriciteits- en gasmarkten.’

Op 9 september staat een buitengewone vergadering van de energieministers van de EU gepland. ‘De regeringen doen er alles aan om de mensen zo goed mogelijk te helpen’, zei De Croo vrijdag. Hij voegde er aan toe “begrip te hebben voor de woede” van burgers die met onbetaalbare rekeningen worden geconfronteerd.

Partner Content