Hoe vinden onze bedrijven nog personeel? Stel uw vraag aan Fons Leroy

08/01/19 om 15:30 - Bijgewerkt op 16/01/19 om 10:11

Hebt u een originele en relevante vraag voor VDAB-topman Fons Leroy? Stel ze hier en maak kans op een boekenbon.

Hoe vinden onze bedrijven nog personeel? Stel uw vraag aan Fons Leroy

Fons Leroy © Belga

Mail uw naam, adres en vraag voor Fons Leroy naar mijnvraag@knack.be. De geselecteerde vragen verschijnen in Knack (met vermelding van uw naam en gemeente). De vraag van de week wordt beloond met een bon van Standaard Boekhandel ter waarde van 20 euro.

1.900 ontslagen en 1.250 aanwervingen: het (voorlopige) transformatieplan van Proximus legt de pijnpunten van de Vlaamse arbeidsmarkt pijnlijk bloot. Vorig jaar kreeg de VDAB maar liefst 287.000 nieuwe vacatures binnen, 48.000 bleven openstaan. En dat terwijl er eind vorig jaar in Vlaanderen 186.000 werkzoekenden waren, van wie 90.000 langdurig. Qua discrepantie kan dat tellen. En het wordt hoog tijd om daar iets aan te doen, zei VDAB-topman Fons Leroy in De Tijd. 'Als we voortdoen zoals vandaag, zitten we tegen 2030 met een half miljoen openstaande vacatures.'

We hebben in Vlaanderen een aanzienlijke lijst met knelpuntberoepen, maar hoe komt het dat die niet ingevuld raken? Ligt het probleem bij de langdurig werklozen? Zijn zij niet bereid om zich om te scholen, of een job te zoeken buiten hun interessesfeer? Of is de kloof tussen een werkloosheidsuitkering en een loon te klein, waardoor een baan minder aantrekkelijk wordt? Hebben we dan toch dringend nood aan een arbeidsdeal en 'meer efficiënte' degressiviteit van werkloosheidsuitkeringen, zoals minister van Werk Kris Peeters (CD&V) het noemde?

Maar er spelen natuurlijk ook andere factoren mee: wat met een 50-plusser die al jarenlang werk zoekt, maar weinig ervaring heeft en geen auto? Of met iemand die te weinig talen spreekt? Jonge vrouwelijke allochtonen blijken bijvoorbeeld een groep die moeilijk aan de slag raakt: hoe kun je hen toch aan het werk krijgen? Moeten zij beter 'geactiveerd' worden, of moeten we toch vooral discriminatie bij werkgevers aanpakken?

Nu wordt al volop gespeculeerd over mogelijk brugpensioen - of correcter: SWT - voor wie ontslagen wordt bij Proximus. Valt dat vandaag nog wel te verantwoorden? En hoe krijg je meer van die mensen opnieuw aan de slag? Zijn zij te weinig gemotiveerd? Of ligt de bal vooral in het kamp van de werkgevers? En wat te denken van mensen in ziekteverlof: ook zij worden nu aangemoedigd om sneller weer aan de slag te gaan. Terecht? Of creëren we zo een arbeidsmarkt die mensen 'uitperst', waardoor ze toch weer uitvallen?

Fons Leroy kent de Vlaamse arbeidsmarkt door en door. Hij studeerde rechten en criminologie en werkte eerst als onderzoeker. Later belandde hij op verschillende ministeriële kabinetten, waar hij zich specialiseerde in werkgelegenheid. In 2005 kwam hij aan het hoofd van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB).

Onze partners