In het in 2011 verschenen 'Hoe Durven Ze - De euro, de crisis en de grote hold-up' analyseert Peter Mertens (PVDA) de crisis die dan al bijna vijf jaar door Europa waart. De radicaallinkse Mertens schrijft over wat hij een grote hold-up noemt: de verhuis van miljoenen euro's naar de miljonairs.

De bestseller werd door regisseur Pieter De Vos in een vijfdelige webserie gegoten. De vraag die de makers centraal stellen is: 'Welk Europa willen we?'.

In de reeks komen heel wat bekende en minder bekende mensen aan het woord. Onder hen Paul Jorion (ex-trader), Paul De Grauwe (econoom), Ingeborg Beugels (NRC Handelsblad), Evklidis Tsakalotos (econoom), Mirren Etxezarreta (econome), Arcadi Oliveres (econoom), Gita Deneckere (historica), Christina (Griekse journaliste in staking), David (jonge Spaanse werkloze), Robert Halver (hoofdanalist Baader Bank), Gaby Colenbunders (vakbondsdélégué Ford Genk), Nicos Vernicos (Griekse reder en magnaat) en Jorgen (beoefenaar van hamburgerjobs in en om Frankfurt).

Deel 1 - 'Elke week bankencrisis' maandag 3 juni
Deel 2 - 'Besparen tot in de kist': woensdag 5 juni
Deel 3 - 'Het fiscale pretpark': vrijdag 7 juni
Deel 4 - 'Bratwurst, Lederhosen und Mini-jobs': donderdag 13 juni
Deel 5 - 'Welk Europa willen we?': maandag 17 juni

In het in 2011 verschenen 'Hoe Durven Ze - De euro, de crisis en de grote hold-up' analyseert Peter Mertens (PVDA) de crisis die dan al bijna vijf jaar door Europa waart. De radicaallinkse Mertens schrijft over wat hij een grote hold-up noemt: de verhuis van miljoenen euro's naar de miljonairs. De bestseller werd door regisseur Pieter De Vos in een vijfdelige webserie gegoten. De vraag die de makers centraal stellen is: 'Welk Europa willen we?'. In de reeks komen heel wat bekende en minder bekende mensen aan het woord. Onder hen Paul Jorion (ex-trader), Paul De Grauwe (econoom), Ingeborg Beugels (NRC Handelsblad), Evklidis Tsakalotos (econoom), Mirren Etxezarreta (econome), Arcadi Oliveres (econoom), Gita Deneckere (historica), Christina (Griekse journaliste in staking), David (jonge Spaanse werkloze), Robert Halver (hoofdanalist Baader Bank), Gaby Colenbunders (vakbondsdélégué Ford Genk), Nicos Vernicos (Griekse reder en magnaat) en Jorgen (beoefenaar van hamburgerjobs in en om Frankfurt).