Wie achter het stuur gaat zitten, zou hoogstens 0,2 promille alcohol in het bloed mogen hebben, schrijft De Standaard. Dat is de opvallendste maatregel in het ontwerp van het 'Mobiliteitsplan Vlaanderen', waaraan minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) momenteel de laatste hand legt. Nu ligt de promillegrens bij 0,5 promille, goed voor zo'n twee glazen wijn of bier.

"Bij één op de drie ongevallen speelt alcohol een rol", zegt Crevits' woordvoerster Cybelle-Royce Buyck. "Te veel mensen houden zich niet aan de promillegrens die nu geldt, en daaraan moeten we werken. Maar verkeersexperts adviseren ons ook om de promillegrens te verlagen."

Crevits zal over de promillegrens op het federale niveau moeten onderhandelen. Staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH) meldt alvast via zijn woordvoerster dat hij geen brood ziet in een lagere promillegrens. "De recente verhoging van de boetes voor dronken rijden en meer sensibilisering zullen meer uithalen." (Belga/TE)

Wie achter het stuur gaat zitten, zou hoogstens 0,2 promille alcohol in het bloed mogen hebben, schrijft De Standaard. Dat is de opvallendste maatregel in het ontwerp van het 'Mobiliteitsplan Vlaanderen', waaraan minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) momenteel de laatste hand legt. Nu ligt de promillegrens bij 0,5 promille, goed voor zo'n twee glazen wijn of bier. "Bij één op de drie ongevallen speelt alcohol een rol", zegt Crevits' woordvoerster Cybelle-Royce Buyck. "Te veel mensen houden zich niet aan de promillegrens die nu geldt, en daaraan moeten we werken. Maar verkeersexperts adviseren ons ook om de promillegrens te verlagen." Crevits zal over de promillegrens op het federale niveau moeten onderhandelen. Staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH) meldt alvast via zijn woordvoerster dat hij geen brood ziet in een lagere promillegrens. "De recente verhoging van de boetes voor dronken rijden en meer sensibilisering zullen meer uithalen." (Belga/TE)