Hilde Crevits wil tegen 1 september het volledige cursusaanbod in kaart brengen zodat elke school in staat is haar leerlingen "op een goede en degelijke manier te leren kennismaken met reanimatie en EHBO". Crevits zei dat zondagmiddag in VTM NIEUWS.

Na het plotse overlijden van de voetballers Grégory Mertens en Tim Nicot is beslist dat elke scheidsrechter in Vlaanderen vanaf volgend seizoen verplicht een cursus EHBO moet volgen.

Minister van Onderwijs Crevits vindt dat de middelbare scholen het voortouw kunnen nemen om jongeren notie te geven van reanimatie. "En dat kan perfect geïntegreerd worden in de rijopleiding of de opleiding voor scheidsrechters", zegt ze.

1 september

Dat jongeren een notie moeten hebben van EHBO en moeten kunnen reanimeren, staat nu al in de eindtermen. Het is echter niet voor alle scholen duidelijk wat het cursusaanbod is. Crevits: "Het is belangrijk dat we tegen 1 september een aanbod in kaart brengen van alles wat in Vlaanderen bestaat en dat elke school in Vlaanderen in staat is om jongeren op een goede en degelijke manier te leren kennismaken met reanimatie en EHBO."

"Als ik de expertise zie die vandaag op het veld aanwezig is, hebben we alle hefbomen om scholen in staat te stellen jongeren (daarmee) te leren omgaan en het materiaal op een goede manier te gebruiken. De expertise is aanwezig, we moeten het alleen dicht bij de scholen brengen en zorgen dat ze het dan ook kunnen gebruiken", besluit Crevits. (Belga/NS)

Hilde Crevits wil tegen 1 september het volledige cursusaanbod in kaart brengen zodat elke school in staat is haar leerlingen "op een goede en degelijke manier te leren kennismaken met reanimatie en EHBO". Crevits zei dat zondagmiddag in VTM NIEUWS.Na het plotse overlijden van de voetballers Grégory Mertens en Tim Nicot is beslist dat elke scheidsrechter in Vlaanderen vanaf volgend seizoen verplicht een cursus EHBO moet volgen. Minister van Onderwijs Crevits vindt dat de middelbare scholen het voortouw kunnen nemen om jongeren notie te geven van reanimatie. "En dat kan perfect geïntegreerd worden in de rijopleiding of de opleiding voor scheidsrechters", zegt ze. Dat jongeren een notie moeten hebben van EHBO en moeten kunnen reanimeren, staat nu al in de eindtermen. Het is echter niet voor alle scholen duidelijk wat het cursusaanbod is. Crevits: "Het is belangrijk dat we tegen 1 september een aanbod in kaart brengen van alles wat in Vlaanderen bestaat en dat elke school in Vlaanderen in staat is om jongeren op een goede en degelijke manier te leren kennismaken met reanimatie en EHBO." "Als ik de expertise zie die vandaag op het veld aanwezig is, hebben we alle hefbomen om scholen in staat te stellen jongeren (daarmee) te leren omgaan en het materiaal op een goede manier te gebruiken. De expertise is aanwezig, we moeten het alleen dicht bij de scholen brengen en zorgen dat ze het dan ook kunnen gebruiken", besluit Crevits. (Belga/NS)