Het staat nu al vast dat Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) op 25 mei volgend jaar de Vlaamse lijst zal trekken in West-Vlaanderen. Dit keer lijkt ze nog meer wind in de zeilen te hebben dan toen ze in 2009 liefst 101.000 voorkeurstemmen behaalde: Politieke tegenstrevers vrezen dat ze door haar no-nonsenseaanpak meer en meer kiezers aanspreekt die normaal niet op CD&V zouden stemmen. Zo heeft graaf Leopold Lippens, de burgemeester van Knokke, zich al eens laten ontvallen dat hij nog altijd een liberaal is maar toch op Hilde Crevits stemt omdat zij een politica naar zijn hart is.

Tenzij de verkiezingen straks voor een aardverschuiving zorgen en CD&V uit de Vlaamse meerderheid valt, keert Crevits dus zo goed als zeker terug in de Vlaamse regering. Het ziet er zelfs naar uit dat ze nog een trapje hoger kan, want ze lijkt de enige mogelijke opvolger van Kris Peeters als die het Brusselse Martelarenplein over een paar jaar voor het bedrijfsleven zou inruilen, zoals nogal wat partijgenoten verwachten. 'Hilde staat pas aan het begin', zegt een generatiegenoot. 'Mocht Kris Peeters de komende jaren opstappen, dan is zij simpelweg de enige die in aanmerking komt om hem op te volgen.' Dat vind ook Peeters niet zo'n gek idee. 'Ze heeft alles in huis om in de toekomst een goede minister-president te zijn', zegt hij. 'Ik zou er geen enkel probleem mee hebben als zij me zou opvolgen.' Crevits doet vooralsnog alsof haar neus bloedt: 'Ik, minister-president? Dat had ik nog niet gehoord. Het is ook een zot idee, want Kris Peeters doet zijn job goed en ik hoop dat hij minister-president blijft. Maar als de situatie zich voordoet en de vraag wordt me gesteld, zal ik natuurlijk niet nee zeggen.' (AP/EP)

Een uitgebreid portret van Hilde Crevits leest u deze week in Knack.

Het staat nu al vast dat Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) op 25 mei volgend jaar de Vlaamse lijst zal trekken in West-Vlaanderen. Dit keer lijkt ze nog meer wind in de zeilen te hebben dan toen ze in 2009 liefst 101.000 voorkeurstemmen behaalde: Politieke tegenstrevers vrezen dat ze door haar no-nonsenseaanpak meer en meer kiezers aanspreekt die normaal niet op CD&V zouden stemmen. Zo heeft graaf Leopold Lippens, de burgemeester van Knokke, zich al eens laten ontvallen dat hij nog altijd een liberaal is maar toch op Hilde Crevits stemt omdat zij een politica naar zijn hart is.Tenzij de verkiezingen straks voor een aardverschuiving zorgen en CD&V uit de Vlaamse meerderheid valt, keert Crevits dus zo goed als zeker terug in de Vlaamse regering. Het ziet er zelfs naar uit dat ze nog een trapje hoger kan, want ze lijkt de enige mogelijke opvolger van Kris Peeters als die het Brusselse Martelarenplein over een paar jaar voor het bedrijfsleven zou inruilen, zoals nogal wat partijgenoten verwachten. 'Hilde staat pas aan het begin', zegt een generatiegenoot. 'Mocht Kris Peeters de komende jaren opstappen, dan is zij simpelweg de enige die in aanmerking komt om hem op te volgen.' Dat vind ook Peeters niet zo'n gek idee. 'Ze heeft alles in huis om in de toekomst een goede minister-president te zijn', zegt hij. 'Ik zou er geen enkel probleem mee hebben als zij me zou opvolgen.' Crevits doet vooralsnog alsof haar neus bloedt: 'Ik, minister-president? Dat had ik nog niet gehoord. Het is ook een zot idee, want Kris Peeters doet zijn job goed en ik hoop dat hij minister-president blijft. Maar als de situatie zich voordoet en de vraag wordt me gesteld, zal ik natuurlijk niet nee zeggen.' (AP/EP)Een uitgebreid portret van Hilde Crevits leest u deze week in Knack.