Hilde Crevits (CD&V) © Belga

Hilde Crevits (CD&V) zou ‘enorm graag’ minister van Welzijn blijven na verkiezingen

Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) zou na de volgende verkiezingen graag minister van Welzijn blijven. Dat heeft ze zondag laten verstaan in De Zevende Dag op Eén.

Crevits maakt al sinds 2007 onafgebroken deel uit van de opeenvolgende Vlaamse regeringen. Bijna een jaar geleden werd ze minister van Welzijn, na het ontslag van haar voorganger Wouter Beke. Wat de toekomst na de verkiezingen van 2024 brengt, daarover wil ze eerst praten met haar partijvoorzitter Sammy Mahdi. Maar ‘het vuur is niet weg’, verzekert Crevits, die dat engagement nog een stuk langer wil voortzetten.

Ze beseft dat je op een bepaald moment plaats moet ruimen voor nieuwe mensen, maar dat jaar op Welzijn heeft haar doen beseffen hoe graag ze die job doet. ‘Het kruipt onder je vel’, aldus de minister. ‘Het vraagt heel veel, maar ik zie elke dag ook zo’n mooie zaken.’ En ze zou ‘enorm graag’ de kans krijgen dat werk voort te zetten.

Binnen de partij valt Crevits’ naam echter ook als de volgende West-Vlaamse gouverneur of rechter bij het Grondwettelijk Hof.

Partner Content