Het relatiegeschenk van Bart De Wever: 3 vragen aan Jeroen Piqueur (Optima)

Jeroen Piqueur (Optima). © BelgaImage
Jan Lippens
Jan Lippens Freelancejournalist

Wat kreeg Jeroen Piqueur, topman van de failliete Optima Bank, cadeau van de burgemeester van Antwerpen? Die vraag gaf vorige week aanleiding tot allerlei speculaties. Eind september zal Groen De Wever in de gemeenteraad over zijn ontmoeting met Piqueur interpelleren.

1. Welk cadeau hebt u van Bart De Wever (N-VA) gekregen?

JEROEN PIQUEUR: Een plexiglazen object, ongeveer in A4-formaat, op een statiefje. Er is een foto in verwerkt van de zes torens naast het MAS: drie van die torens heeft Optima Bank gerealiseerd. Dat object staat in mijn kantoor. Misschien moet ik het meenemen naar de zitting van de Gentse gemeenteraadscommissie over Optima? (lacht)

2. Wat was de bedoeling van uw ontmoeting?

Het cadeau: woontorens van Optima in een plexiglazen object.
Het cadeau: woontorens van Optima in een plexiglazen object.© .

PIQUEUR: Ik had Bart De Wever nog nooit ontmoet, dus het was een kennismaking. Het was gewoon een interessant gesprek, waarbij ook Luc Van den Bossche (lid van het directiecomité van Optima Bank, nvdr.) aanwezig was. Als ik een lijst zou moeten maken van alle politici en bestuurders met wie ik ooit heb kennisgemaakt bij een etentje, zou ik wel even bezig zijn.

3. Ging het gesprek over concrete plannen en projecten van Optima Bank in Antwerpen?

PIQUEUR: Nee. ‘Wie zijn we, wat doen we en wat hebben we al gerealiseerd in uw stad en in andere steden en gemeenten?’ Zulke vragen kwamen aan bod. En ook: ‘Waar zijn we momenteel mee bezig?’ Wat is daar negatief aan? We hadden geen enkele andere reden om de Antwerpse delegatie uit te nodigen.

Partner Content