Uit de cijfers blijkt dat er enorme verschillen zijn in de prijzen van consumptiegoederen en -diensten. Duurste land van de 27 EU-landen is Denemarken, waar de prijzen 43 pct hoger liggen dan het gemiddelde in Europa. De laagste prijzen zijn terug te vinden in Bulgarije, waar de prijzen op 51 pct van het Europees gemiddelde liggen.

België zit in de kopgroep van duurdere landen. Behalve Denemarken moet het enkel nog Finland, Luxemburg, Zweden en Ierland laten voorgaan. Frankrijk zit op het zelfde niveau als België.

Bij de buren in Nederland liggen de prijzen slechts 6 pct boven het gemiddelde, bij de Duitse buren is dat maar 4 pct.

Vooral inzake voeding en niet-alcoholische dranken is ons land duur: 15 pct hoger dan het gemiddelde. De op vier na hoogste score van de EU27. Voor kledij (+15 pct in België) zijn slechts drie (Scandinavische) landen duurder. Voor tabak en alcohol scoren we het Europees gemiddelde. Consumentenelektronica is bij ons 3 pct duurder, personenvoertuigen 1 pct duurder en hotel- en restaurantbezoek 12 pct duurder. (Belga)

Uit de cijfers blijkt dat er enorme verschillen zijn in de prijzen van consumptiegoederen en -diensten. Duurste land van de 27 EU-landen is Denemarken, waar de prijzen 43 pct hoger liggen dan het gemiddelde in Europa. De laagste prijzen zijn terug te vinden in Bulgarije, waar de prijzen op 51 pct van het Europees gemiddelde liggen. België zit in de kopgroep van duurdere landen. Behalve Denemarken moet het enkel nog Finland, Luxemburg, Zweden en Ierland laten voorgaan. Frankrijk zit op het zelfde niveau als België. Bij de buren in Nederland liggen de prijzen slechts 6 pct boven het gemiddelde, bij de Duitse buren is dat maar 4 pct. Vooral inzake voeding en niet-alcoholische dranken is ons land duur: 15 pct hoger dan het gemiddelde. De op vier na hoogste score van de EU27. Voor kledij (+15 pct in België) zijn slechts drie (Scandinavische) landen duurder. Voor tabak en alcohol scoren we het Europees gemiddelde. Consumentenelektronica is bij ons 3 pct duurder, personenvoertuigen 1 pct duurder en hotel- en restaurantbezoek 12 pct duurder. (Belga)