2 tot 2,5 miljoen euro Het totaalbudget voor de organisatie van dit topevenement.

2-wekelijks De frequentie van de vergaderingen die het voorbije jaar hebben plaatsgevonden om zaken zoals ontvangst, transport, veiligheid, animatie, ballenjongens en dergelijke meer te bespreken.

12 Spelers van de Red Lions en de Red Panthers zijn actief bij KHC Dragons. De hockeyclub uit Brasschaat is daarmee hofleverancier van beide nationale ploegen.

Meer dan 30 Het aantal verschillende nationaliteiten dat werd geregistreerd. Daaronder heel wat Aziaten. De grootste supporterslegioenen komen uit Nederland, Duitsland en Ierland.

40 wedstrijden
Worden afgewerkt op de negen dagen die het EK duurt. De wedstrijden worden internationaal door Eurosport uitgezonden. In België worden alle wedstrijden van de Red Lions en de Red Panthers live of in uitgesteld relais uitgezonden door Sporza en La Deux.

42 Het aantal diamanten waarmee de zwarte hockeysticks bezet zijn die de winnaars van het EK mee naar huis mogen nemen. Beide sticks blijven het hele toernooi in een glazen vitrine langs de zijlijn van het hoofdveld uitgestald staan en worden 24 uur op 24 bewaakt.

Meer dan 2.000 Het aantal vrijwilligers die hun tijd en energie hebben geïnvesteerd in het welslagen van het EK in Boom. Tijdens het toernooi zelf zijn meer dan 100 vrijwilligers aan de slag.

8.000 plaatsen zijn er op de tijdelijke tribunes. Exact 200 daarvan zijn gereserveerd voor officials en genodigden.

16.000 Vierkante meter: zo groot is het Euro-Hockeycomplex in provinciaal domein De Schorre in Boom, met twee terreinen, tijdelijke tribunes, een dorp met winkels, danspodia, snackbars en vipruimtes.

29.000 Van de 32.000 beschikbare tickets waren tien dagen voor de start van het EK al verkocht. Van de vippacketten werden maar liefst 4.800 van de 5.500 tickets verkocht.

(S/VM, Belga, KVDA)

2 tot 2,5 miljoen euro Het totaalbudget voor de organisatie van dit topevenement. 2-wekelijks De frequentie van de vergaderingen die het voorbije jaar hebben plaatsgevonden om zaken zoals ontvangst, transport, veiligheid, animatie, ballenjongens en dergelijke meer te bespreken. 12 Spelers van de Red Lions en de Red Panthers zijn actief bij KHC Dragons. De hockeyclub uit Brasschaat is daarmee hofleverancier van beide nationale ploegen. Meer dan 30 Het aantal verschillende nationaliteiten dat werd geregistreerd. Daaronder heel wat Aziaten. De grootste supporterslegioenen komen uit Nederland, Duitsland en Ierland. 40 wedstrijden Worden afgewerkt op de negen dagen die het EK duurt. De wedstrijden worden internationaal door Eurosport uitgezonden. In België worden alle wedstrijden van de Red Lions en de Red Panthers live of in uitgesteld relais uitgezonden door Sporza en La Deux. 42 Het aantal diamanten waarmee de zwarte hockeysticks bezet zijn die de winnaars van het EK mee naar huis mogen nemen. Beide sticks blijven het hele toernooi in een glazen vitrine langs de zijlijn van het hoofdveld uitgestald staan en worden 24 uur op 24 bewaakt. Meer dan 2.000 Het aantal vrijwilligers die hun tijd en energie hebben geïnvesteerd in het welslagen van het EK in Boom. Tijdens het toernooi zelf zijn meer dan 100 vrijwilligers aan de slag. 8.000 plaatsen zijn er op de tijdelijke tribunes. Exact 200 daarvan zijn gereserveerd voor officials en genodigden. 16.000 Vierkante meter: zo groot is het Euro-Hockeycomplex in provinciaal domein De Schorre in Boom, met twee terreinen, tijdelijke tribunes, een dorp met winkels, danspodia, snackbars en vipruimtes. 29.000 Van de 32.000 beschikbare tickets waren tien dagen voor de start van het EK al verkocht. Van de vippacketten werden maar liefst 4.800 van de 5.500 tickets verkocht. (S/VM, Belga, KVDA)