De herstructurering van het spoorbedrijf van drie naar twee maatschappijen brengt op het vlak van schuldbeheersing dus geen soelaas. Dat blijkt uit een analyse die de financiële directeurs van NMBS, Infrabel en NMBS Holding maakten op verzoek van voogdijminister Jean-Pascal Labille (PS), zo staat te lezen in De Tijd.

Volgens het rapport stijgt de schuldenberg van de groep dit jaar tot 4,14 miljard euro, ruim 400 miljoen meer dan eind 2012. Maar tegen 2018 zullen de "nieuwe" NMBS en het "nieuwe" Infrabel een vreemd vermogen van respectievelijk 2,55 en 1,96 miljard euro torsen. Of samen 4,51 miljard euro. De twee bedrijven samen zouden tegen dat jaar samen wel een positieve bedrijfskasstroom van 120 miljoen realiseren, maar dat is onvoldoende om de schuldaangroei te stoppen. (Belga/TV)

De herstructurering van het spoorbedrijf van drie naar twee maatschappijen brengt op het vlak van schuldbeheersing dus geen soelaas. Dat blijkt uit een analyse die de financiële directeurs van NMBS, Infrabel en NMBS Holding maakten op verzoek van voogdijminister Jean-Pascal Labille (PS), zo staat te lezen in De Tijd.Volgens het rapport stijgt de schuldenberg van de groep dit jaar tot 4,14 miljard euro, ruim 400 miljoen meer dan eind 2012. Maar tegen 2018 zullen de "nieuwe" NMBS en het "nieuwe" Infrabel een vreemd vermogen van respectievelijk 2,55 en 1,96 miljard euro torsen. Of samen 4,51 miljard euro. De twee bedrijven samen zouden tegen dat jaar samen wel een positieve bedrijfskasstroom van 120 miljoen realiseren, maar dat is onvoldoende om de schuldaangroei te stoppen. (Belga/TV)