De kostprijs voor het herstellen van de winterschade aan de Vlaamse gewest- en autosnelwegen wordt geraamd op meer dan 88 miljoen euro.

Dat meldt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) vrijdag.

Door de aanhoudende vorst van afgelopen winter is de schade aan het wegdek dit jaar groter dan andere jaren. De winter was dan ook de strengste van de voorbije 20 jaar, aldus Crevits.

Een deel van de schade is al hersteld om de verkeersveiligheid te kunnen waarborgen. De meeste herstelwerken zijn gepland op korte en middellange termijn. Om de hinder voor de weggebruikers zo veel mogelijk te beperken, worden de werken gespreid.

85.000 ton zout

Inzake zoutverbruik werd met 85.000 ton alle records gebroken. Een en ander kostte vijf miljoen.

Daarnaast bedroegen de aannemerskosten tien miljoen en presteerden de medewerkers van het Agentschap Wegen en Verkeer tijdens de winterdienst meer dan 78.000 uren.


De kostprijs voor het herstellen van de winterschade aan de Vlaamse gewest- en autosnelwegen wordt geraamd op meer dan 88 miljoen euro.Dat meldt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) vrijdag. Door de aanhoudende vorst van afgelopen winter is de schade aan het wegdek dit jaar groter dan andere jaren. De winter was dan ook de strengste van de voorbije 20 jaar, aldus Crevits.Een deel van de schade is al hersteld om de verkeersveiligheid te kunnen waarborgen. De meeste herstelwerken zijn gepland op korte en middellange termijn. Om de hinder voor de weggebruikers zo veel mogelijk te beperken, worden de werken gespreid. 85.000 ton zout Inzake zoutverbruik werd met 85.000 ton alle records gebroken. Een en ander kostte vijf miljoen. Daarnaast bedroegen de aannemerskosten tien miljoen en presteerden de medewerkers van het Agentschap Wegen en Verkeer tijdens de winterdienst meer dan 78.000 uren.