In de nacht van vrijdag op zaterdag liet Brussel Mobiliteit een gedeelte van het Herrmann-Debrouxviaduct, tussen Beaulieu en de afslag met de Waversesteenweg, uit voorzorg sluiten. Aan de betonstructuur werd schade vastgesteld over een afstand van tien meter, en die schade brengt stabiliteitsrisico's met zich mee. Voor sluitingen van meer dan 72 uur heeft Brussel Mobiliteit echter de toestemming nodig van de regering. Die kwam zaterdagnamiddag samen voor een stand van zaken in het dossier en bevestigde de sluiting tot minstens tot donderdagochtend.

De ministerraad geeft minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet ook de opdracht om samen met de gemeente Oudergem, de openbaarvervoermaatschappijen en de bevoegde gewestelijke en federale kabinetten de nodige begeleidende maatregelen uit te werken om de verkeersimpact van de sluiting zo goed als dat kan beheersbaar te maken.

In de nacht van vrijdag op zaterdag liet Brussel Mobiliteit een gedeelte van het Herrmann-Debrouxviaduct, tussen Beaulieu en de afslag met de Waversesteenweg, uit voorzorg sluiten. Aan de betonstructuur werd schade vastgesteld over een afstand van tien meter, en die schade brengt stabiliteitsrisico's met zich mee. Voor sluitingen van meer dan 72 uur heeft Brussel Mobiliteit echter de toestemming nodig van de regering. Die kwam zaterdagnamiddag samen voor een stand van zaken in het dossier en bevestigde de sluiting tot minstens tot donderdagochtend. De ministerraad geeft minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet ook de opdracht om samen met de gemeente Oudergem, de openbaarvervoermaatschappijen en de bevoegde gewestelijke en federale kabinetten de nodige begeleidende maatregelen uit te werken om de verkeersimpact van de sluiting zo goed als dat kan beheersbaar te maken.