"Rond 02.00 uur en 05.30 uur hebben weer twee felle branden gewoed in de aanpalende gemeentebossen. Het ging telkens om uitbreidingen van de brand, die sinds gisterenavond onder controle was", vertelt burgemeester Lode Ceyssens (CD&V) van Meeuwen-Gruitrode zondagmiddag.

Droog
Zaterdagavond rond 22 uur werd het gemeentelijk rampenplan afgeblazen, maar de brandweerkorpsen van Genk, Bree en het leger blijven uiterst waakzaam, aangezien het vuur snel kan heropflakkeren door het droge weer.

Toegang verboden
"Ook de helikopter van de federale politie heeft zondag een aantal hoeveelheden bluswater gedropt. Tot zondagmiddag waren nog een aantal wegen afgesloten, maar nu is beslist dat de toegang tot de boswegen en de gemeentebossen verboden is. Ik heb de politie de opdracht gegeven daar streng op toe te zien en meteen op te treden, als er toch mensen opgemerkt worden", aldus de burgemeester.

Brandend voertuig
Het vuur brak zaterdag rond 14.15 uur uit door een brandend voertuig op het militair domein. Burgemeester Ceyssens verklaarde dat de eigenaar van het voertuig intussen verhoord is, maar wilde daarover niet meer kwijt. Zaterdag zijn even enkele personen tijdelijk geevacueerd, maar nadien mochten die terug naar huis.

Mechelse HeideOok in het natuurgebied De Mechelse Heide in Maasmechelen woedde zaterdag een zware bos- en heidebrand. De brand situeerde zich aan de zandgroeve van Sibelco. Zo'n zeven tot acht hectare heide, struiken en bomen zijn afgebrand. De oorzaak van de brand is nog onbekend. (Belga)

Konijn sticht brand

Begin jaren '90 kwam het militair schietterrein al eens in het nieuws door een grote brand. Op het grondgebied van Houthalen-Helchteren ontstond brand tijdens een schietoefening met een F16 uit Kleine Brogel. Het gevechtsvliegtuig trof een konijn dat in brand vloog. Het dier kon zich nog verplaatsen waardoor het de vlammen verspreidde die oversloegen in een zware brand. Het incident leidde tot parlementaire vragen over de schietoefeningen met F16's boven het militaire domein in Helchteren. (EE)

"Rond 02.00 uur en 05.30 uur hebben weer twee felle branden gewoed in de aanpalende gemeentebossen. Het ging telkens om uitbreidingen van de brand, die sinds gisterenavond onder controle was", vertelt burgemeester Lode Ceyssens (CD&V) van Meeuwen-Gruitrode zondagmiddag. Droog Zaterdagavond rond 22 uur werd het gemeentelijk rampenplan afgeblazen, maar de brandweerkorpsen van Genk, Bree en het leger blijven uiterst waakzaam, aangezien het vuur snel kan heropflakkeren door het droge weer. Toegang verboden "Ook de helikopter van de federale politie heeft zondag een aantal hoeveelheden bluswater gedropt. Tot zondagmiddag waren nog een aantal wegen afgesloten, maar nu is beslist dat de toegang tot de boswegen en de gemeentebossen verboden is. Ik heb de politie de opdracht gegeven daar streng op toe te zien en meteen op te treden, als er toch mensen opgemerkt worden", aldus de burgemeester. Brandend voertuig Het vuur brak zaterdag rond 14.15 uur uit door een brandend voertuig op het militair domein. Burgemeester Ceyssens verklaarde dat de eigenaar van het voertuig intussen verhoord is, maar wilde daarover niet meer kwijt. Zaterdag zijn even enkele personen tijdelijk geevacueerd, maar nadien mochten die terug naar huis.Mechelse HeideOok in het natuurgebied De Mechelse Heide in Maasmechelen woedde zaterdag een zware bos- en heidebrand. De brand situeerde zich aan de zandgroeve van Sibelco. Zo'n zeven tot acht hectare heide, struiken en bomen zijn afgebrand. De oorzaak van de brand is nog onbekend. (Belga)