Dat Herman De Croo, nestor van het Vlaams parlement en overtuigd belgicist, geen vriend is van het Vlaams-nationalisme is alom bekend. Dat blijkt nogmaals uit een interview met De Zondag.

De Croo heeft ooit verklaard dat hij geen Vlaams-nationalist is, 'omdat ik niet mentaal gehandicapt bent'. Veel spijt heeft De Croo niet van die uitspraak, al wil hij wel een en ander verduidelijken, blijkt uit het interview met De Zondag.

"Ik heb me toen geëxcuseerd bij de mentaal gehandicapten. Maar bon, wemoeten eerlijk zijn: finaal zit N-VA in de regering dankzij de 140.000 overlopers van Vlaams Belang. Dat is geen slechte zaak. Het is zelfs goed dat N-VA het VB electoraal vernietigd heeft. Maar als je iemand de luizen uit het haar neemt, heb je zelf risico op luizen. Ik heb de indruk dat er een zekereVlaams Belang-bevlooiing van N-VA aan de gang is", aldus De Croo.

Volgens de liberaal is de N-VA aan een 'grote spreidstand' bezig om haar beide flanken tevreden te houden, wat zou blijken uit de houding tegenover migranten en vluchtelingen.

"Hoeveel keer hoor je hen niet zeggen dat er te veel migranten zijn of dat de grenzen dicht moeten? Die woorden kiezen ze doelbewust omdat ze weten dat ze hiermee vermijden dat die verse kiezers weer overlopen."

De Croo betreurt dat sommigen - zoals het Vlaams Belang - de onwetendheid van de bevolking misbruiken. "Maar ook N-VA laat er zich soms toe verleiden. Wat zij doen, is soms op het randje", besluit De Croo. (BO)

Dat Herman De Croo, nestor van het Vlaams parlement en overtuigd belgicist, geen vriend is van het Vlaams-nationalisme is alom bekend. Dat blijkt nogmaals uit een interview met De Zondag. De Croo heeft ooit verklaard dat hij geen Vlaams-nationalist is, 'omdat ik niet mentaal gehandicapt bent'. Veel spijt heeft De Croo niet van die uitspraak, al wil hij wel een en ander verduidelijken, blijkt uit het interview met De Zondag."Ik heb me toen geëxcuseerd bij de mentaal gehandicapten. Maar bon, wemoeten eerlijk zijn: finaal zit N-VA in de regering dankzij de 140.000 overlopers van Vlaams Belang. Dat is geen slechte zaak. Het is zelfs goed dat N-VA het VB electoraal vernietigd heeft. Maar als je iemand de luizen uit het haar neemt, heb je zelf risico op luizen. Ik heb de indruk dat er een zekereVlaams Belang-bevlooiing van N-VA aan de gang is", aldus De Croo.Volgens de liberaal is de N-VA aan een 'grote spreidstand' bezig om haar beide flanken tevreden te houden, wat zou blijken uit de houding tegenover migranten en vluchtelingen."Hoeveel keer hoor je hen niet zeggen dat er te veel migranten zijn of dat de grenzen dicht moeten? Die woorden kiezen ze doelbewust omdat ze weten dat ze hiermee vermijden dat die verse kiezers weer overlopen."De Croo betreurt dat sommigen - zoals het Vlaams Belang - de onwetendheid van de bevolking misbruiken. "Maar ook N-VA laat er zich soms toe verleiden. Wat zij doen, is soms op het randje", besluit De Croo. (BO)